2014-11-15 03:50:06
Φωτογραφία για Υπόθεση τοκογλυφίας στο Ηράκλειο - Ποιους παρακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ
Στο «στόχαστρο» της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος βρίσκεται τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο τοπικός παράγοντας της Μεσαράς, ο οποίος φέρεται με βάση τα όσα έχουν καταγγελθεί να έχει αναπτύξει τοκογλυφική δράση. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις η δράση του περιγράφεται εξαιρετικά σκληρή με απειλές και τραμπουκισμούς σε βάρος θυμάτων.

Φέρεται να είναι το κεντρικό πρόσωπο στην δικογραφία που συνθέτει εδώ και καιρό η συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία έχει προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες δικονομικές πράξεις (άρση τηλεφωνικού απορρήτου, καταθέσεις παθόντων κλπ ) για την στοιχειοθέτηση κατηγοριών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει ισχυρές διασυνδέσεις με πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα.

Στο πλαίσιο της δικογραφίας διερευνάται και ο ρόλος άλλων ατόμων που είναι πολύ πιθανόν να παραπεμφθούν επίσης στην Δικαιοσύνη.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι στο «μικροσκόπιο» της έρευνας των Αστυνομικών Αρχών βρίσκεται και άτομο που συνδέεται φιλικά με στενό συγγενή πολιτικού προσώπου.


Δημοσιογραφικές πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι σχετικές καταγγελίες υπήρχαν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ξεκίνησε η παρακολούθηση του βασικού υπόπτου, προέκυψαν κάποια πρώτα στοιχεία, όμως λόγω συγκυριών η υπόθεση τέθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα στο περιθώριο και τους τελευταίους μήνες ανακινήθηκε πιο δυναμικά. Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν και κάποιες έρευνες, όπως αποκάλυψε το cretalive.

Αστυνομική πηγή τόνισε ότι είναι πιθανόν να μην έχουμε επιχείρηση συλλήψεων με την αυτόφωρη διαδικασία και απλώς να διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία Ηρακλείου για τα περαιτέρω.

Πάντως, στην Μεσαρά φαίνεται να αποτελεί «κοινό μυστικό», όχι μόνο τις τελευταίες ημέρες αλλά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της δράσης του συγκεκριμένου ατόμου και της «ασυλίας» που φέρεται να απολάμβανε μέχρι πρότινος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ