2014-11-17 15:04:08
Φωτογραφία για Οι κάμερες για τον Μαραθώνιο κάρφωσαν τους απαγωγείς
Η αγορά της φόρμας για να αλλάξει η 27χρονη όμηρος και η αγορά του... γαλακτομπούρεκου αποτύπωσαν το πρόσωπο του εγκεφάλου της απαγωγής, του 48χρονου Χ.Φ, φωτογραφία του οποίου αναγνώρισε το θύμα.

Όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος" οι δύο τελευταίες επικοινωνίες του 48χρονου, σε μία από τις οποίες έδωσε και την 27χρονη, έγιναν από τη Λούτσα και ουσιαστικά σχεδίασαν τη διαδρομή των απαγωγέων από τη συγκεκριμένη περιοχή έως και το σπίτι της όπου την απελευθέρωσαν. Ο δράστης έχει χρησιμοποιήσει συσκευή εταιρικού τηλεφώνου, που είχε δοθεί όταν διατηρούσε σιδηρουργείο, το οποίο αργότερα έκλεισε. Ως κρησφύγετο χρησιμοποίησε το εξοχικό σπίτι της... πεθεράς του, ενώ άφησε το γενετικό υλικό του στο φάκελο με το ιδιόχειρο σημείωμα της 27χρονης και στη σακούλα παιχνιδιών που είχε κρεμάσει σε κάδο απορριμμάτων για την εναπόθεση των λύτρων.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής αναζήτησαν υλικό από τουλάχιστον 100 κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, ακόμη και πολίτες που κατέγραφαν τους αθλητές του... Κλασικού Μαραθωνίου, από το οποίο εντοπίστηκαν οι δύο μοτοσικλέτες που χρησιμοποίησαν οι δράστες και ανήκαν στον αδερφό του απαγωγέα.


Από τη Λούτσα είχαν πάρει τη διαδρομή Λ. Σπάτων, Λ. Λαυρίου, Χαλάνδρι, Λ. Κηφισίας και από εκεί Ανω Κυψέλη στη συμβολή των οδών Χίμαιρας και Δαρδανελίων.

Λίγο αργότερα έφθασαν στο κατάστημα ρούχων από το οποίο ο 48χρονος στις 13:24, στις 3 Νοεμβρίου, αγόρασε ένα παντελόνι-φόρμα για την 27χρονη, επειδή τη στιγμή της απαγωγής φορούσε τα «καλά ρούχα» της δουλειάς που δεν ήταν... άνετα για την 9ήμερη παραμονή της στο ημιυπόγειο δωμάτιο της εξοχικής κατοικίας της πεθεράς του δράστη στον αδιέξοδο δρόμο της οδού Αγ. Μαρίνας στη Λούτσα, κοντά στο αεροδρόμιο.

Μετά την παραλαβή των λύτρων, το απόγευμα του Σαββάτου 8 Νοεμβρίου, ο 48χρονος πήγε σε ζαχαροπλαστείο της περιοχής και αγόρασε γαλακτομπούρεκο για να προσφέρει στην 27χρονη, κατάστημα που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στην ίδια περιοχή. Από τα καταστήματα, οι αστυνομικοί αποτύπωσαν καθαρά το πρόσωπο του απαγωγέα, το οποίο αναγνώρισε η 27χρονη όμηρος, μέσα από τη διάφανη κουκούλα που της φορούσαν παροδικά. Με παρόμοιο τρόπο αναγνωρίστηκε και ο 53χρονος Σ.Π., ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος διατηρεί στο όνομα του γιου του μπαρ στην οδό Κατσανδρή στο Μενίδι. Ο Αλβανός συνεργός με το όνομα «Αλέκος» δεν έχει εντοπιστεί και αναζητείται.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ