2014-11-20 17:19:05
Φωτογραφία για Όταν τα κόμπλεξ γίνονται ρατσισμός και ονομάζονται ομοφοβία... [photo+video]
Ο όρος ομοφοβία περιλαμβάνει αρνητικές στάσεις απέναντι στους ομοφυλόφιλους Η ομοφοβία γενικά αναφέρεται στην ιδεοληπτική εχθρότητα, στον παράλογο φόβο και στην αρνητική στάση προς τους ομοφυλόφιλους.

Η προκατάληψη για την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ενισχύεται κοινωνικά και αφορά αρνητικές συμπεριφορές που συχνά εμπεριέχουν πράξεις φυσικής βίας προς τους ομοφυλόφιλους, χλευασμό, επιθετικότητα.

Τι είναι αυτό όμως που προκαλεί αυτές τις συμπεριφορές και για πιο λόγο δημιουργούνται σκηνικά χλευασμού μέσα από διάφορα μέσα όπως π.χ. το facebook;

Για παράδειγμα:

Αυτές  οι συμπεριφορές προκαλούν προβλήματα σε ανθρώπους που έχουν κάνει τις προσωπικές τους επιλογές που τους κάνουν ευτυχισμένους και στο κάτω κάτω δεν προσκαλούν κανέναν στο κρεβάτι τους παρά τη θέληση τους.

Ας κοιτάξει λοιπόν ο καθένας τη δική του ζωή,τη προσωπική του ζωή η οποία μπορεί να προσβάλει την αισθητική περισσοτέρων ανθρώπων από ότι αυτών που θα δουν ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων να κρατιούνται χέρι χέρι.

Και μη ξεχνάμε:

Η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, επειδή αυτή την ημέρα το 1990 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχικών διαταραχών.

Είναι ντροπή να δημιουργούνται τέτοια θέματα σε μια χώρα που θέλουν οι νέοι να παριστάνουν τους προχωρημένους:
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ