2014-11-22 03:50:07
Φωτογραφία για ΕΚΤ: Ξεκίνησε η αγορά τιτλοποιημένων δανείων
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ξεκίνησε να αγοράζει τιτλοποιημένα δάνεια (Asset-Backed Securities, ABSs), όπως ανακοίνωσε σήμερα, σε μια προσπάθεια να ενθαρρυνθούν οι τράπεζες να δανείζουν περισσότερο, ώστε να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα.

«Μετά τη δημοσίευση της νομικής πράξης για την εφαρμογή του προγράμματος αγοράς ABS, το Ευρωσύστημα άρχισε τις αγορές την 21η/11/2014», ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, η ΕΚΤ, μέσω Twitter.

Μέσω του προγράμματος αυτού, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, κ. Μάριο Ντράγκι προσδοκεί να αυξήσει το μέγεθος του ισολογισμού του ιδρύματος σε έως και 1 τρισ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως ήδη, η ΕΚΤ αγοράζει καλυμμένους τίτλους, μια θεωρούμενη ασφαλή μορφή χρέους που συχνά βασίζεται σε υποθηκευμένα ακίνητα.

Τα προγράμματα αυτά θα διαρκέσουν για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Μάλιστα, η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώνει στοιχεία για τις αγορές στις οποίες προβαίνει στον ιστότοπό της περί τις 16:30 τις Δευτέρες.

Εάν δεν φθάσει το όριο του ενός τρισ.υ ευρώ που έχει ορίσει ή διαπιστώσει ότι η στρατηγική της δεν επαρκεί για να τονώσει στον επιδιωκόμενο βαθμό την οικονομική δραστηριότητα, εντείνεται η πίεση για ποσοτική χαλάρωση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ