2014-11-22 12:26:55
Φωτογραφία για Πούτιν - Κύριλλος στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Τσάρου Αλέξανδρου Α'
Στα επίσημα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Τσάρου Αλέξανδρου Α', έξω από τα τείχη του Κρεμλίνου παρευρέθη την περασμένη Πέμπτη ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μαζί με τον πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο.

Το επιβλητικό άγαλμα του Αυτοκράτορα Αλεξάνδρου Α' δεσπόζει πλέον στον πεζόδρομο, στους Κήπους του Αλεξάνδρου, ενώ την λαμπρή τελετή παρακολούθησε και ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν καθώς και ο υπουργός Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

Στην ομιλία του ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι αυτός ο κυβερνήτης της Ρωσίας έπαιξε τεράστιο ρόλο στην ενοποίηση του λαού και στην σταθερή διατήρηση της αυτονομίας του κράτους: 

«Ο Αλέξανδρος Α’ έχει περάσει για πάντα στην ιστορία ως νικητής του Ναπολέοντα, ως ένας οξυδερκής διπλωμάτης και στρατηγός, κρατικός λειτουργός που συνειδητοποιούσε την ευθύνη του για την ασφαλή ευρωπαϊκή και παγκόσμια ανάπτυξη. Αυτός ο Ρώσος Αυτοκράτορας βρισκόταν στην πηγή του συστήματος της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ασφαλείας που υπήρχε τότε, και το σύστημα αυτό ανταποκρινόταν στην εποχή του». 

 Ο Πούτιν πρόθεσε ότι εκείνη την εποχή δημιουργήθηκε η ισορροπία που βασιζόταν όχι μόνο στον αμοιβαίο υπολογισμό των συμφερόντων των χωρών, αλλά και στις ηθικές αξίες.

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ
InfoGnomon
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ