2014-11-27 05:18:08
Φωτογραφία για Νέα εκτόξευση ναυτικού βαλλιστικού πυραύλου Bulava από το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο «Αλεξάντερ Νέβσκι»
Μετά την επιτυχημένη δοκιμή εκτόξευσης του βαλλιστικού πυραύλου Bulava από το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Γιούρι Ντολγκορούκι τύπου Borey, στις 29 Οκτωβρίου, έρχεται η σειρά του στρατηγικού πυραυλοφόρου πυρηνικού υποβρυχίου Αλεξάντερ Νέβσκι, κλάσης Borey.

Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμης πηγής του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar -TASS, η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Νοεμβρίου, στο πεδίο βολής Kura, στη χερσόνησο Καμτσάτκα, στην ρωσική Απω Ανατολή.

Ο βαλλιστικός πύραυλος θα εκτοξευθεί από θέση kκατάδυσης , στην θάλασσα Μπάρεντς, και στην πρώτη φάση δοκιμαστικής εκτόξευσης θα είναι μόνο ένας, αντίθετα με το πλήρες φορτίο των 16 συνολικά πυραύλων που ήταν «φορτωμένοι» στο υποβρύχιο Γιούρι Ντολγκορούκι. Το υποβρύχιο Αλεξάντερ Νέβσκι θα παραλάβει το πλήρες φορτίο του μέσα στο 2015, πριν τεθεί σε υπηρεσία στον Ρωσικό Στόλο του Ειρηνικού.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει γνωστοποιηθεί στις αρχές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η Ρωσία θα αποκλείσει την ευρύτερη εναέρια περιοχή πάνω από τη Θάλασσα Μπάρεντς στις 28 και 29 Νοεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανοί κίνδυνοι.

Η Ρωσία, σύμφωνα με παλαιότερα άρθρα μας στο Pentapostagma.gr, προετοιμάζεται «πυρετωδώς», για εξελίξεις και στο μέτωπο της Συρίας και στο μέτωπο της Ουκρανίας. Για αυτόν τον λόγο πιθανότατα ένα τουλάχιστον πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Borey, θα εισέλθει στην Μεσόγειο θάλασσα, προασπίζοντας σύμφωνα με την Μόσχα, τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή αυτή.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι Bulava έχουν βεληνεκές 10.000 χιλιόμετρα και μεταφέρουν 10 υπερηχητικές αυτόνομες, πυρηνικές κεφαλές, με απόδοση 100-150 χιλιάδες τόνους η καθεμία, ενώ, έως το 2020 η Ρωσία εκτιμά πως θα διαθέτει 8 πυρηνικά υποβρύχια τύπου Borey.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ