2014-12-03 07:13:06
Φωτογραφία για Πλοίαρχος Costa Concordia: Δεν πήγα το πλοίο στα αβαθή για να εντυπωσιάσω τη χορεύτρια
Τη δική του εκδοχή για τα τραγικά γεγονότα έδωσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο του Γκροσέτο, ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, Φραντσέσκο Σκετίνο Ο καπετάνιος που έπειτα από κακούς χειρισμούς οδήγησε στην πρόσκρουση του πλοίου σε αβαθή στο νησί Τζίλιο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 επιβαίνοντες, υποστήριξε, όπως αναφέρει το protothema.gr, ότι ανάλογες «υποκλίσεις» όπως αυτή που προκάλεσε το δυστύχημα, ήταν συνηθισμένες.

«Δεν το έκανα για την Ντομνίκα Τσέμορταν. Η προσέγγιση στο νησί ενισχύει εμπορικά την κρουαζιέρα», δήλωσε ο Σκετίνο, αναφερόμενος στην Μολδαβή χορεύτρια, η οποία βρισκόταν μαζί του την ώρα της πρόσκρουσης.

Την ίδια ώρα, ο Σκετίνο δήλωσε πως για να κάνει την επικίνδυνη υπόκλιση στο Τζίλιο δεν ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές, συμπληρώνοντας ότι ποτέ δεν ενημέρωνε τους αρμόδιους, καθώς «ο πλοίαρχος δεν έχει αυτή την υποχρέωση».


Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στους υπόλοιπους ναυτικούς που βρίσκονταν στη γέφυρα του πλοίου.

«Αν κάποιος είχε πει με ακρίβεια αυτό που συμβαίνει δε θα έλεγα ότι πηγαίνουμε στα βράχια, αλλά ένας από τους αξιωματούχους θα μου έλεγε ότι είμαστε ήδη στα βράχια. Αντιθέτως, παρέμειναν σιωπηλοί», δήλωσε ο Σκετίνο, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία. «Είτε είμαστε καμικάζι, είτε φοβούνταν να μιλήσουν», πρόσθεσε ο πλοίαρχος, ο οποίος δήλωσε ότι αν ήξερε ότι το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν σε τόσο κοντινή απόσταση από το Τζίλιο θα δρούσε διαφορετικά.

Στο μεταξύ, ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια των «υποκλίσεων» γίνονται δεκτές ομάδες επιβατών στην γέφυρα του πλοίου έναντι 70 ευρώ για να απολαύσουν την προσέγγιση στις ακτές νησιών.

Αν ο Σκετίνο, ο οποίος εγκατέλειψε το πλοίο από τους πρώτους αφήνοντας στο έλεος του επιβάτες, κριθεί ένοχος, μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και 20 χρόνια κάθειρξη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ