2014-12-08 17:26:41
Φωτογραφία για Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο σκοτώθηκαν 10 άμαχοι κάτοικοι στο Ντονέτσκ
Την περασμένη νύχτα στο Ντονέτσκ ακούγονταν ήχοι από εκρήξεις και πυροβολισμούς, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι των... περιοχών Κιρόσβκι, Κιέβσκι, Κουιμπισσέβκι και Πετρόβσκι της πόλης που γειτονιάζουν με τον αερολιμένα του Ντονέτσκ. Μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο σκοτώθηκαν 10 άμαχοι κάτοικοι, 13 άτομα φέρουν τραύματα διάφορου βαθμού. Την είδηση αυτή ανάρτησαν στην ιστοσελίδα της διοίκησης της πόλης.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου στην περιοχή του αερολιμένος του Ντονέτσκ συνεχίζονταν σκληρές μάχες. Το κτίριο του παλιού αερολιμένος σχεδόν ολοσχερώς καταστράφηκε.

Μετά τους βομβαρδισμούς του πυροβολικού εκ μέρους των ουκρανικών δυνάμεων στο Γκόρλοβκα τραυματίστηκαν δύο μικρά παιδιά και ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Τα βλήματα έπεσαν σε κατοικίες.

Για το γεγονός αυτό αναφέρει το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εκτάκτων καταστάσεων της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου Τύπου ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών τραυματίστηκαν δύο παιδιά του 2009 και του 2013 έτους γεννήσεως. Την παρούσα στιγμή τα παιδιά νοσηλεύονται με τραύματα διάφορου βαθμού από θραύσματα βλημάτων.


«Την παραμονή το βράδυ βομβαρδίστηκε η περιοχή του Γκόρλοβκα. Μερικές κατοικίες ολοσχερώς καταστράφηκαν. Νοσηλεύτηκαν δύο παιδιά, του 2009 και του 2013 έτους γεννήσεως. Ο πιο μικρός έχει τραύμα από θραύσματα βλημάτων και πληγή στο δεξί μηρό», λέγεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Επίσης στο γραφείο Τύπου ανέφεραν ότι στην ίδια κατοικία, όπου βρίσκονταν τα τραυματισμένα παιδιά, με πολλαπλά τραύματα από θραύσματα βλημάτων νοσηλεύτηκαν δύο γυναίκες του 1949 και του 1972 έτους γεννήσεως. Το σπίτι κάηκε ολοχερώς.

«Σε μια άλλη κατοικία που επίσης βομβαρδίστηκε, σκοτώθηκε ένας άνδρας του 1959 έτους γεννήσεως. Σε άλλη μία κατοικία ένας άνδρας του 1972 έτους γεννήσεως φέρει τραύματα από θραύσματα βλημάτων στη γάμπα και επίσης νοσηλεύεται», λέγεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου εικοσιτετράωρου οι κάτοικοι του Ντονέτσκ πολλές φορές ειδοποίησαν τις υπηρεσίες άμεσης δράσης για διαρροές του φυσικού αερίου. Ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών του πυροβολικού με θραύσματα βλημάτων έπαθαν βλάβες δεκάδες μέτρα των αγωγών διανομής του φυσικού αερίου. Χωρίς τροφοδότηση με φυσικό αέριο μένουν 2180 πελάτες, ανάμεσά τους 8 πολυκατοικίες, 1626 ιδιωτικές κατοικίες και 20 επιχειρήσεις.

Οι Πρόεδροι των Λαϊκών Συνελεύσεων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ προέβησαν στην κοινή δήλωση στην οποία ζητούν τις αρχές της Ρωσίας να αναγκάσουν το Κίεβο να άρει τον οικονομικό αποκλεισμό του Ντονμπάς, καθώς και να μην προμηθεύουν στην Ουκρανία με τον άνθρακα εκείνων των ειδών που υπάρχουν στη Νοβορωσία.

«Οι ανθρακωρύχοι και όλος ο λαός του Ντονμπάς καλούν τους ανθρακωρύχους και την κυβέρνηση της Ρωσίας να μην προμηθεύετε στην Ουκρανία τον άνθρακα εκείνων των ειδών που υπάρχουν στο Ντονμπάς και τα οποία πριν τον πόλεμο η Ουκρανία αγόραζε από εμάς. Είναι ανάγκη να αναγκάσετε το Κίεβο να άρει τον οικονομικό αποκλεισμό. Να το αναγκάσετε να αγοράζουν τον άνθρακα από τα μεταλλεία μας. Να μας πληρώνουν για το έργο μας. Αλλιώς εκατοντάδες επιχειρήσεις και εκατομμύρια άνθρωποι θα καταδικαστούν στην φτώχεια και την πείνα», λέγεται στη δήλωση.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι οι ουκρανικές αρχές έπαψαν να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις στους κατοίκους του Ντονμπάς. Τώρα μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα θα μπορέσουν να έχουν μόνο εκείνοι οι κάτοικοι του Ντονμπάς οι οποίοι εθελουσίως έφυγαν από την περιοχή και καταγράφηκαν στην Ουκρανία ως μεταδημότες. Επίσης νωρίτερα, στις 15 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσσένκο με το διάταγμά του σταμάτησε τη λειτουργία όλων των ιδρυμάτων και βιομηχανιών στο Ντονμπάς.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ