2014-12-17 14:29:52
Φωτογραφία για Φωτογραφίες Ντοκουμέντο: Κόβουν Δέντρα Σε Πάρκο Της Αθήνας Για Να Τα Κάνουν Καυσόξυλα [photos]
Με την έλευση του χειμώνα, η κλιμάκωση της χρήσης ξύλων για θέρμανση προκαλεί... και φέτος σοβαρή περιβαλλοντική ζημιά και όχι μόνο εξαιτίας της αιθαλομίχλης.

Ήδη τα προηγούμενα έτη χιλιάδες δέντρα εξαφανίστηκαν από πάρκα και δάση αστικών κέντρων καιδυστυχώς απ ότι φαίνεται αυτή η παράνομη πρακτική επανεμφανίζεται.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από το μεγάλο πάρκο στο Αιγάλεω, πριν από λίγες ημέρες. Όπως βλέπετε, δύο άνδρες και μία γυναίκα, έχουν αναλάβει το ρόλο του ξυλοκόπου και κόβουν δέντρα για να τα κάνουν καυσόξυλα.

Μάλιστα έχουν πάει οργανωμένοι! Φορτώνουν ένα καροτσάκι super market προκειμένου να μεταφέρουν τα ξύλα που μόλις έκοψαν! Αυτή είναι δουλειά της γυναίκας της παρέας.

Το αυτοκίνητο το έχουν παρκάρει φυσικά μέσα στο πάρκο για να διευκολύνουν την παράνομη μεταφορά των κομμένων κορμών.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα σε μια πολυσύχναστη περιοχή μέσα σε ένα πάρκο που αρκετοί κάτοικοι του Αιγάλεω και όχι μόνο επισκέπτονται για την αναψυχή τους. Είναι κρίμα ένας αστικός πνεύμονας να αποψιλώνεται με τέτοιο τρόπο κάθε χρόνο και οι αρχές να μην έχουν λάβει τα μέτρα τους. Όπως παρατηρείτε κι εσείς η “επιδρομή” των παράνομων ξυλοκόπων γίνεται πρωινές ώρες που κατά την άποψη μας σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της παρανομίας τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ