2014-12-20 18:43:10
Φωτογραφία για Παρέμβαση κ. Απόστολου Κακλαμάνη για τη μεθοδευμένη απαξίωση της Βουλής
Παρέμβαση του πρώην Πρόεδρου της Βουλής, βουλευτή Β΄περ. Αθήνας – ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολου Κακλαμάνη, για τη μεθοδευμένη απαξίωση της Βουλής α) Είναι καθήκον μας η προστασία του κύρους του Κοινοβουλίου.

β) Να μη λήξει στις 31/12/2014, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα, η θητεία της Επιτροπής του νόμου 4065/12 για τον αναδρομικό έλεγχο από το 1974 μέχρι και το 2012 των πρωθυπουργών, υπουργών και αρχηγών κομμάτων.

Πιστεύω, ότι όλοι πρέπει να πάρουμε θέση, ξεκάθαρη, πώς αντιλαμβανόμαστε το ρόλο του Κοινοβουλίου και το ρόλο καθενός μας.

Η συντριπτική πλειονότητα των εκπροσώπων του λαού έχουν αίσθηση του καθήκοντος. Ο τρόπος, όμως, και τα μέσα με τα οποία, χρόνο με το χρόνο, προσέρχονται ορισμένα πρόσωπα στον ιερό αυτό χώρο, δεν είναι εκείνος που επιτρέπει στον απλό πολίτη να κρίνει με πλήρη αίσθηση της προσωπικότητας, των ιδεών, της διαδρομής και του ήθους καθενός.

Δεν είναι δυνατόν, να ανεχθούμε αυτή την ουσιαστική απαξίωση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού, που σημαίνει κατάλυση της δημοκρατίας στην πράξη. Να υπάρχει στους τύπους και όχι στην ουσία της.

Η σιωπή όσων δεν έχουν λόγο να σιωπούν σ’ αυτήν την αίθουσα, όπως τους γνώρισα και τους γνωρίζω από το 1974 μέχρι σήμερα, δεν δικαιολογείται, πλέον.

Είναι υποχώρηση μπροστά στους ελάχιστους που έχουν κάθε λόγο μέσα στη γενική απαξίωση να καλύπτεται η δική τους έλλειψη ακεραιότητας.

Γι’ αυτό και σήμερα αποστέλλω στον Πρόεδρο της Βουλής, επιστολή με την οποία ζητώ να παραταθεί, (είναι πρόκληση και για τη σημερινή και την αυριανή κυβέρνηση και για το κοινοβούλιο), η θητεία της Επιτροπής του ν. 4065/2012 και το έργο της, που λήγουν 31/12/2014, για τον αναδρομικό έλεγχο όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων από το 1974 μέχρι και το 2012. Η Επιτροπή αυτή, αφού καρκινοβατούσε επί δύο χρόνια, καταλήγει σε δύο ουσιαστικά πρόσωπα, που έχουν μηδενική, ουσιαστικά, ευθύνη.

Αυτά είναι που τροφοδοτούν τον υπόγειο πόλεμο εναντίον του κοινοβουλευτισμού και εναντίον όλων όσοι έρχονται εδώ με καθαρά μέσα και με αίσθηση καθήκοντος. Πρέπει να έρχονται υπερήφανοι, γι’ αυτό και να απέρχονται, αν ο λαός το αποφασίσει, επίσης υπερήφανοι! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ