2014-12-22 12:04:10
Φωτογραφία για Βίντεο να δίνει «δανεικά» στον Χαϊκάλη, λέει ότι έχει ο Αποστολόπουλος
Συνολικά τέσσερα βίντεο με συνομιλίες και συναλλαγές μεταξύ του ιδίου και του Παύλου Χαϊκάλη, υποστηρίζει ότι έχει ο καταγγελλόμενος από τον βουλευτή ότι προσπάθησε να τον δωροδοκήσει.

Τέσσερα βίντεο, τα οποία δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν παραδοθεί στον Εισαγγελέα Εφετών που ερευνά την καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη, υποστηρίζει η πλευρά του Γιώργου Αποστολόπουλου, ότι έχει στην κατοχή του ο καταγγελλόμενος από τον βουλευτή για απόπειρα χρηματισμού του.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος, έχει σύμφωνα με τον συνήγορο του, καταθέσει στον Εισαγγελέα ότι πράγματι είχε συζητήσεις περί χρηματισμού με τον κ. Χαϊκάλη, για να αποδείξει στον Πάνο Καμμένο ότι ο εν λόγω βουλευτής είναι «ευάλωτος» σε ενδεχόμενο χρηματισμού  του για να αλλάξει στάση σε ότι αφορά την προεδρική εκλογή.

Στον Εισαγγελέα Εφετών, ο Γιώργος Αποστολόπουλος φέρεται, μεταξύ πολλών άλλων, να έχει πει ότι «εγώ ούτε βρόμικες δουλειές κάνω ούτε βρόμικες σκέψεις έχω
. Ο κ. Χαϊκάλης ως θεσμικός παράγοντας, ως βουλευτής που είναι, όφειλε να ακολουθήσει τη θεσμική οδό για την διακρίβωση των καταγγελιών. Ν’ αποταθεί στις διωκτικές και στις δικαστικές αρχές από την πρώτη στιγμή χωρίς ν’ αποκρύψει τίποτα ή ονόματα. Ν’ αναθέσει την ευθύνη των ερευνών σ’ εκείνες, ώστε να συλλεχθούν νόμιμα τα αποδεικτικά στοιχεία, αντί να επιχειρεί να τα αποκτήσει παράνομα και μάλιστα μονταρισμένα καθ’ ομολογίαν του διαπράττοντας ουσιαστικά σοβαρά ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Προφανώς, ότι  έκανε το έκανε για να σκηνοθετήσει μια φαντασμαγορική πολιτική παράσταση».

Επίσης, στην κατάθεση του ο Γιώργος Αποστολόπουλος έχει πει ότι είχε διάφορες οικονομικές συναλλαγές με τον Παύλο Χαϊκάλη, τις οποίες ο βουλευτής έχει απαρνηθεί, λέγοντας πως οι μόνες δοσοληψίες χρημάτων αφορούν ποσό 5.000 ευρώ που είχε δώσει στον Αποστολόπουλο για να τα επενδύσει εξ ονόματος του.

Μετά την συμπληρωματική του κατάθεση στον εισαγγελέα την Κυριακή, ο Παύλος Χαϊκάλης είπε στους δημοσιογράφους ότι είχε σειρά συναντήσεων με τον πρώην εξ απορρήτων σύμβουλο του Πάνου Καμμένου.

Σε τουλάχιστον ένα εξ αυτών, πριν από το ραντεβού της 6ης Δεκεμβρίου, συζήτησαν και για την δωροδοκία, όμως όπως είπε ο κ. Χαϊκάλης τα μόνα ραντεβού στα οποία έχει καταγράψει τον συνομιλητή του είναι αυτά της 6ης και της 12ης Δεκεμβρίου. Όπως είπε, δεν ξέρει αν σε αυτά ή και σε προηγούμενα, κατέγραφε όσα συνέβαιναν και ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

Μιλώντας στον Real FM, o Παύλος Χαϊκάλης, υποστήριξε ότι ο Αποστολόπουλος «κάποια στιγμή ήρθε και μου λέει: πάρε 2.000 ευρώ. Του λέω τι είναι αυτό; Μου λέει «για να τα έχεις καλά με τον πρόεδρο». Λέω «ποιόν πρόεδρο, τον Καμμένο;». Μου λέει «τον πρόεδρο του ομίλου». Και του λέω «άσε τις βλακείες. Θεωρώ ότι είναι υπόλοιπο χρέους και το παίρνω». «Όχι», μου λέει «τον επόμενο μήνα θα δούμε τη συνέχεια και θα έχεις κάθε δυο μήνες τα 2.000 ευρώ». Και του λέω «άσε τις βλακείες». Τον επόμενο μήνα δεν πήγα και αυτός μου έβαλε τα χρήματα στην τράπεζα».

Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, ο Γιωργος Αποστολόπουλος υποστήριξε ότι «αν ήθελα να συμμετάσχω  σε δωροδοκίες βουλευτών για την ψήφιση του κ. Δήμα, θα απευθυνόμουν στον κ. Χαϊκάλη που ήξερα ότι είναι πιστός στον κ. Καμμένο ή θα προτιμούσα άλλους ανεξάρτητους βουλευτές τους οποίους γνωρίζω;». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του είπε «είμαι σε δεινή οικονομική θέση. Θέλω να λύσω το οικονομικό πρόβλημα. Να δούμε τι θα κάνουμε τώρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μου έλεγε ο Χαϊκάλης» και προσθέτει ότι «μου ζητούσε συνέχεια λεφτά και διακανονισμό του δανείου του, που το είχα πράξει από τον προηγούμενο Αύγουστο. Του είχα στείλει μικρά χρηματικά ποσά, ως οικονομική βοήθεια».

http://www.antenna.gr/news/Politics/article/380220/binteo-na-dinei-daneika-ston-xaikali-leei-oti-exei-o-apostolopoylos
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ