2015-01-06 02:13:05
Φωτογραφία για Αστεγος έχει βρει καταφύγιο σε σπηλιά στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου-Ιστορίες πόνου συμπολιτών μας
Ένας ακόμη άστεγος, ο κ. Ανδρέας Γαιτάνης, έχει βρει καταφύγιο σε μια...σπηλιά που εντόπισε στην παραλιακή του Ηρακλείου, απέναντι από το λιμάνι της πόλης, σε μια προσπαθεια να γλιτώσει από το τσουχτερό κρύο.

Την ώρα που κάποιοι συμπολίτες μας έχουν βρει καταφύγιο - έστω προσωρινά- στο Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων στο Ηράκλειο, εκείνος προτίμησε να υπομένει το τσουχτερό κρύο και τις έντονες βροχοπτώσεις στη συγκεκριμένη σπηλιά.

Ο κ. Γαϊτάνης, όπως αναφέρει το neakriti.gr κατάγεται από την Κύπρο. Όμως μετά από τη γνωριμία του με τη σύζυγο του, ήρθε στην Κρήτη. Μετά το θάνατο της αναζήτησε την τύχη του στη Γαλλία, αλλά κατέληξε - με τη βοήθεια ενός συμπολίτη μας- και πάλι στο νησί. Από τότε η Οδύσσεια του συνεχίζεται, με τον ίδιο να κάνει σπίτι του τα παγκάκια και τη...σπηλιά.

Και αυτή δεν είναι η μόνη ιστορία πόνου που έχει αναδειχθεί μέσα από τα ΜΜΕ. Από το CretePlus.gr είχαμε προβάλλει την απίστευτη ιστορία του ηλικιωμένου άνδρα, ο οποίος κάτω από τη γέφυρα προσπάθησε να κρύψει την υπερηφάνεια του και την αξιοπρέπεια του.


Το CretePlus.gr ειχε βρεθεί στο συγκεκριμένο σημείο του Ηρακλείου αποτελώντας για μια ακόμη φορά πως η κρίση έχει "χτυπήσει" για τα καλα χιλιάδες συμπολίτες μας, οδηγώντας κάποιους στο... περιθώριο.

Στέγη στο Ηράκλειο

Την ίδια ώρα πάντως ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου με ανακοίνωσή τους ενημερώνουν ότι για τη φιλοξενία αστέγων, τους τελευταίους μήνες, λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι δίπλα στο Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου ( Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό. τηλ. 2810 229944).

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν για τα παραπάνω όσους εντοπίζουν να βρίσκονται σε ανάγκη ή να ενημερώνουν το Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων στο τηλ. 2810 229944 ή στη γραμμή SOS 8011116000.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ