2015-01-13 14:26:13
Φωτογραφία για Δεν είναι ακυβέρνητο το πλοίο στο Κολυμπάρι, λέει τώρα ο τούρκος πλοίαρχος
Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται το πολεμικό ναυτικό, οι λιμενικές αρχές και το ΕΚΑΒ μετά την δήλωση εγκατάλειψης από τον Τούρκο πλοίαρχο του φορτηγού πλοίου «Mare», σημαίας Αγίου Βικεντίου, που φέρονταν να πλέει ακυβερνητο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ωστόσο η στάση του τούρκου πλοιάρχου, λίγες ώρες αφότου εξέπεμψε σήμα κινδύνουν χαρακτηρίζεται τουλάχιστον αινιγματική και έχει προκαλέσει σύγχυση στις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τώρα ο πλοίαρχος δηλώνει ότι το πλοίο θα αγκυροβολήσει στο σημείο, ένα ναυτικό μίλι από την στεριά, πλησίον στα Αφράτα, και μόλις οι άνεμοι εξασθενήσουν θα αναχωρήσει, ανατρέποντας την αρχική του δήλωση ότι έχουν χαλάσει οι άγκυρες και το πλοίο πλέει ακυβέρνητο.

Το πλοίο είναι σε καλή κατάσταση και δεν συντρέχει κανένας λόγος για διάσωση του εξαμελούς πληρώματος, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα και τα όσα δηλώνει ο πλοίαρχος του πλοίου. Η επικοινωνία όμως μαζί του γίνεται με δυσκολία, καθώς δεν μιλάει αγγλικά.


Εν τω μεταξύ ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή. Μετά την δήλωση εγκατάλειψης πλοίου ενα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού απογειώθηκε από την Αθήνα και εν συνεχεία προσγειώθηκε στην 115 ΠΜ για να συνδράμει αν χρειαστεί.

Επίσης ένα ρυμουλκό αναχώρησε από το λιμάνι των Χανίων όμως στην πορεία προς Κολυμπάρι, ο πλοίαρχος δήλωσε ότι δεν χρειάζεται ρυμούλκυση και θα αναχωρήσει μόλις οι καιρικές συνθηκες το επιτρέψουν.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται επίσης κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει χερσαίες δυνάμεις του Λιμενικού.

Την επιχείρηση συντονίζει ο Θάλαμας Επιχειρήσεων του ΥΕΝ που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Λιμενικές αρχές στα Χανιά
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ