2015-01-20 14:47:54
Φωτογραφία για Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ (;)
Γράφει ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΔΟΥΚΗΣ

Σχης ε.α

  Τον Αύγουστο του 1922 ολοκληρώθηκε η Μικρασιατική Καταστροφή.

          Η κατάρρευση του μετώπου όμως , δεν άρχισε στις 13 Αυγούστου του 1922.

          Η μαύρη ημέρα του ελληνισμού ήταν η 1η Νοεμβρίου του 1920 , η ημέρα δηλαδή που διεξήχθησαν οι εκλογές τις οποίες έχασε ο Βενιζέλος.

         Το μοιραίο λάθος του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου να εμπιστευθεί τη λαϊκή ωριμότητα ενάντια στη δημαγωγία – και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές – αποτελεί ανεξίτηλο στίγμα για τον παλαιοελλαδισμό. Είχε κάθε λόγο να περιμένει εκλογικό θρίαμβο.

Δεν ήταν μόνο η Μεγάλη Ελλάδα των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών αλλά και ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο που είχε συντελεσθεί από το 1917: Αγροτικός νόμος για απαλλοτρίωση τσιφλικιών , νόμος για αποζημίωση απολυομένων ιδιωτικών υπαλλήλων , πρώτος νόμος για οκτάωρο εργασίας , κατώτατα όρια ηλικίας για εργαζόμενους , άδεια τοκετού , κλπ          Ο Βενιζέλος προσπάθησε να κάνει την Ελλάδα ένα σύγχρονο και σοβαρό κράτος.


          Η προεκλογική περίοδος χαρακτηρίσθηκε από το ψέμα , τη διαβολή , τη μειοδοσία της Ηνωμένης Αντιπολίτευσης που έφθασε στο σημείο να ξεσκίζονται από του βήματος της Βουλής χάρτες της Μεγάλης Ελλάδας (βουλευτής Κουμουνδούρος), να ωρύονται κάποιοι «δεν τη θέλουμε»             (εννοούσαν την Ιωνία), ή να προβάλλει διά του βουλευτού Μεσσηνίας Μοσχούλα το «φοβερό» επιχείρημα προς τους ψηφοφόρους του: «Και που μεγάλωσε η Ελλάδα , μεγάλωσε εσένα το χωράφι σου;».

         Την 1η Νοεμβρίου 1920 διεξήχθησαν εκλογές και άνοιξε η πόρτα της καταστροφής του ελληνισμού , της απαξίωσης της Ιστορίας.

         Νικητής αναδείχθηκε ο Δ. Ράλλης , ο οποίος με μια σειρά εγκληματικών λαθών τα οποία δεν προτίθεμαι να αναλύσω τώρα , όχι μόνο δεν τερμάτισε τον πόλεμο – όπως είχε υποσχεθεί – αλλά διέταξε την προέλαση του Ελληνικού Στρατού στο κεντρικό οροπέδιο χαρίζοντας στον Κεμάλ την ευκαιρία να δώσει στο κίνημά του εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα.

          Η Ελλάδα – εξαιτίας των επιλογών των κυβερνήσεων εκείνης της εποχής – εγκαταλείφθηκε από τους συμμάχους της και βρέθηκε μόνη στο διεθνές (αφιλόξενο) περιβάλλον.

         Το αποτέλεσμα των αντιβενιζελικών κυβερνήσεων (Ράλλη – Γούναρη ) που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν τον «κακό» Ελ. Βενιζέλο , ήταν η Μικρασιατική Καταστροφή , με φυσικό επακόλουθο «την εκτέλεση των έξι στο Γουδί» .

          Πέρασαν από τότε περίπου 95 χρόνια…Υπάρχουν σημερινά γεγονότα που να δείχνουν ότι, η ιστορία επαναλαμβάνεται;

          Ας αναλογιστούμε τι συνέβη τα τελευταία χρόνια ,τι συνέβη τον τελευταίο μήνα , τι συμβαίνει κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε και τι διακυβεύεται από το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών           Αυτές τις ημέρες όλοι οι Έλληνες προσπαθούμε να μην επιτρέψουμε να συντελεσθεί η καταστροφή της χώρας.

          Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διαφορετικές πολιτικές θέσεις.

          Η κατάρρευση του «μετώπου» όμως , έχει ήδη αρχίσει από τον Μάρτιο του 2010.

          Εύχομαι και ελπίζω η 25η Ιανουαρίου 2015  , η ημέρα δηλαδή που θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές να μην χαρακτηρισθεί ως η μαύρη ημέρα του νεότερου ελληνισμού.

           Εύχομαι και ελπίζω η επιμονή κάποιων να εμπιστευθούν τη λαϊκή ετυμηγορία και να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, να μην αποδειχθεί μοιραίο λάθος.

            Εύχομαι και ελπίζω ο νικητής των εκλογών (όποιος κι αν είναι αυτός), να μην διαπράξει εγκληματικά λάθη αλλά, να οδηγήσει το καράβι «ΕΛΛΑΔΑ» σε ασφαλές λιμάνι, όπως μας υπόσχονται όλοι προεκλογικά.

            Η μέρα των εκλογών είναι η μέρα που θα κρίνει το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας ...Θα βρεθούν αντιμέτωποι από τη μια πλευρά ο φόβος για την επόμενη μέρα και από την άλλη πλευρά η οργή και η αγανάκτηση για τα 2 μνημόνια... Μακάρι ο νικητής των εκλογών «να βγάλει το κάρο από τη λάσπη» και να μη το ρίξει στον γκρεμό             Όσοι ψηφίζουν με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της πατρίδας υιοθετούν την περίφημη ρήση που αποδίδεται στον Ντενγκ Ξιάο Πινγκ : « δεν έχει σημασία αν μια γάτα είναι μαύρη ή άσπρη, φτάνει να πιάνει ποντίκια ». Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η γάτα (κυβέρνηση) να σώσει την πατρίδα μας, ότι χρώμα κι αν έχει (Ν.Δ. , ΣΥ.ΡΙΖ.Α. , κλπ.).  

           Τους Έλληνες τους ενδιαφέρει να σωθεί η Ελλάδα… Δεκάρα δεν δίνουν οι περισσότεροι αν τη σώσουν οι μπλε , οι πράσινοι, οι κόκκινοι , οι ροζ ή… οι τιρκουάζ.

 Όποιοι έχουν ή , όποιοι αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι, θα έχουν την ευθύνη των πράξεών τους !

ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ αλλά , την ευθύνη απέναντι στην ιστορία , στους σημερινούς Έλληνες και στις επερχόμενες γενιές… !!!!

Σ` αυτούς θα λογοδοτήσουν…

             Το 1922 , ο λόυδ Τζώρτζ (Βρετανός ηγέτης) είχε δηλώσει για τους υπεύθυνους της Μικρασιατικής Καταστροφής: «Ήσαν μια ομάς ασήμαντων ανθρώπων , τελείως ανικάνων να φέρουν εις πέρας μίαν μεγάλη εθνική πολιτική».

             Εύχομαι και ελπίζω οι σημερινοί Ευρωπαίοι ηγέτες να μην χαρακτηρίσουν ανάλογα αυτούς τους πολιτικούς που από αύριο θα έχουν την τύχη της χώρας μας στα χέρια τους.

            Εύχομαι και ελπίζω να μην επαναληφθεί η ιστορία της περιόδου 1920 - 22.

                                                                
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ