2015-02-03 21:08:01
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Αποτελέσματα ανοιχτής συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου για το ΤΑΛΣ – Διαβεβαιώσεις κ. Υπουργού για διατήρηση των αυτοτελών ταμείων των ενστόλων
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 03-02-2015, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, η ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΑΛΣ, με αποκλειστικό θέμα το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν αφενός η ενημέρωση των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αναφορικά με τα αποτελέσματα της αναλογιστικής μελέτης που εκπονήθηκε για λογαριασμό του ΤΑΛΣ σχετικά με την βιωσιμότητα του ταμείου και την διερεύνηση της δυνατότητας μετατροπής του σε επαγγελματικό Ταμείο και αφετέρου η ανάδειξη των προβλημάτων που προκύπτουν από την τελευταία πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης, που με το άρθρο 220 του ν. 4281/2014 ήρθε, ως μη όφειλε, να βάλει χέρι στο Ταμείο μας, ένα Ταμείο υγιές, αυτοχρηματοδοτούμενο, που δεν έχει επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τον Έλληνα πολίτη. 

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης ειδικοί επιστήμονες-αναλογιστές ανέλυσαν τα στοιχεία της αναλογιστικής μελέτης που περίτρανα αποδεικνύουν τους έως σήμερα ισχυρισμούς μας, ότι πρόκειται δηλαδή για ένα Ταμείο απόλυτα υγιές, ενώ και ο τεχνικός σύμβουλός της Ένωσης Καθηγητής στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ
. Νικόλαος Φράγκος, ειδικός σε θέματα ασφαλιστικών ταμείων, παρουσίασε πτυχές των δυνατοτήτων και επιλογών που δίδονται για το Ταμείο μας και απάντησε σε ερωτήματα των παρισταμένων. 

Κατόπιν των ανωτέρω και αφού παρουσιάσθηκαν εκτενώς όλα τα δεδομένα και αναλύθηκαν οι τρόποι διασφάλισης της βιωσιμότητας του Ταμείου για την απρόσκοπτη λειτουργία του, μετά από πρόταση του Δ.Σ. της ΠΕΑΛΣ που διατυπώθηκε δια του Προέδρου κ. Δημήτρη Σαϊτάκη αποφασίσθηκε ομόφωνα:

Η διεκδίκηση κατάργησης της επαχθούς ρύθμισης του άρθρου 220 του ν. 4281/2014 ως η μοναδική σοβαρή και δίκαιη λύση, καθώς σε αντίθετη περίπτωση το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να οδηγείται ένα ταμείο υγιές, διανεμητικού χαρακτήρα, αυτοχρηματοδοτούμενο, στην καταστροφή συμπαρασύροντας τους μετόχους του. 

Προς τούτο καλέσαμε τη νέα κυβέρνηση δια του παρισταμένου Υπουργού στην άμεση υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσής της, για ακύρωση της διάταξης του άρθρου 220 επιτρέποντας έτσι στο Ταμείο μας να συνεχίσει να λειτουργεί με σκοπό την διαφύλαξη στο ακέραιο των πόρων και των παροχών του για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο κ. Υπουργός από την πλευρά του μας διαβεβαίωσε ότι είναι θετικός στην προοπτική αυτή, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή και προσβλέπει στη συνεργασία μας, όχι μόνο για το υπόψη θέμα αλλά για την εν γένει καλή λειτουργία του οργανισμού που υπηρετούμε.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η Ένωσή μας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε εντός του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους για τη μαζική συμμετοχή σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία και δράση μας αλλά και για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στην ίδια πορεία.

Ευχόμαστε καλή χρονιά, με υγεία σε όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ                   Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ