2015-02-17 23:39:13
Φωτογραφία για Μόσχα: Νέες κυρώσεις της Δύσης παρά την συμφωνία στο Μινσκ
Η ΕΕ διεύρυνε τη μαύρη λίστα για τη Ρωσία, αφού εισήγαγε μέσα 19 φυσικά και εννέα νομικά πρόσωπα Υπό της κυρώσεις της ΕΕ υπάγονται πέντε Ρώσοι υπήκοοι, 14 κάτοικοι της Ανατολικής Ουκρανίας και εννέα οργανισμοί – ομάδες των μαχητών της λαϊκών επιστράτευσης των αυτοκυρηχθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Στη διευρυμένη μαύρη λίστα της ΕΕ εισάχθηκαν ο πρώτος αναπληρωτής του Υπουργού Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αρκάδι Μπάχιν και ο αναπληρωτής Υπουργός Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ανατόλι Αντόνοφ.

Πέραν τούτου, στη λίστα βρίσκονται ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υποστράτηγος Ανδρέι Καρταπόλοφ, ο πρώτος αναπληρωτής του Προέδρου της Επιτροπής της Κρατικής Ντούμας σε θέματα πολιτισμού Ιώσηφ Κομπζόν, επικεφαλής του τμήματος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη πρωτεύουσα Βαλέρι Ράσσκιν.


Από τους 14 αρχηγούς των μαχητών της λαϊκής επιστράτευσης στη λίστα βρέθηκε ο γνωστός με τις μεταδόσεις των μαχητικών επιχειρήσεων στα ανατολικά της Ουκρανίας στο Διαδίκτυο, αρχηγός της ταξιαρχίας "Sparta" Αρσένι Πάβλοφ με το ψευδώνυμο "Motorola", καθώς και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμύνης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Εντουάρντ Μπασούριν.

Με την εισαγωγή σε ισχύ νέων περιοριστικών μέτρων η μαύρη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης διευρύνθηκε έως 151 πολίτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων της ηγεσίας και των οργάνων ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μιας σειρά από Ρώσους βουλευτές και επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κριμαίας, καθώς και μια σειρά από πολίτες της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων είναι πολιτικοί της αντιπολίτευσης και αρχηγοί των αυτοκηρυχθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Ο αριθμός των εταιριών που βρέθηκαν υπό κυρώσεις, έφτασε στις 37.

Ο Ιώσηφ Κομπζόν ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλη την πρώην Σοβιετική Ένωση και είναι υπερήφανος ότι βρέθηκε στην παρέα Ρώσων πατριωτών, αναμένει όμως απαντητικές ενέργειες από τις ρωσικές αρχές σχετικά με τους Ευρωπαίους πολίτες. Τη δήλωση αυτή έκανε τη Δευτέρα στο πρακτορείο TASS ο ίδιος ο δημοφιλής ηθοποιός και βουλευτής της Κρατικής Ντούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

" Είμαι υπερήφανος ότι βρέθηκα στην παρέα ανθρώπων οι οποίοι δε μένουν αδιάφοροι στη μοίρα της Ρωσίας και στη μοίρα της πατρίδας μου, του Ντονμπάς ", είπε.

Ο τραγουδιστής είπε ότι αναμένει τώρα την αντίδραση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. "Δεν αφήνουν 10 καλλιτέχνες και εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Για να νιώσουν τι σημαίνει να περιορίζεις την ελευθερία του ανθρώπου. Αφού με τις κυρώσεις τους παραβαίνουν τα δικαιώματα και την ελευθερία των ανθρώπων ", είπε ο Κομπζόν.

Ο βουλευτής της Κρατικής Ντούμας, του τμήματος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη πρωτεύουσα Βαλέρι Ράσσκιν δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για την εισαγωγή του στην ανανεωμένη μαύρη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Είμαι υπερήφανος ότι με έβαλαν στη λίστα, την επίτιμη λίστα, έτσι το βλέπω ", είπε στο πρακτορείο TASS. O Ράσσκιν εξήγησε ότι θεωρεί την λίστα των κυρώσεων της ΕΕ ως λίστα μαχητών με τον φασισμό.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ