2015-03-02 09:49:16
Φωτογραφία για ΣΟΚ! Νταντά στα Κατεχόμενα έσβησε τσιγάρα σε παιδί Ελληνίδας [photos]
Ένα απίστευτο δράμα ζει μια Ελληνίδα στα κατεχόμενα της Κύπρου από τη στιγμή που διαπίστωσε ότι η νταντά που είχε προσλάβει για να φυλάει τον 2,5 ετών γιο της, έσβησε τσιγάρα στο χεράκι του παιδιού Το περιστατικό αν και έχει συγκλονίσει ακόμα και τις τουρκικές εφημερίδες του ψευδοκράτους, δυστυχώς δεν έχει πάρει τις πρέπουσες διαστάσεις αφού δεν έχουν συλληφθεί οι ένοχοι και δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το wifinews επικοινώνησε με την Ελληνίδα μητέρα την κυρία Derya Özgönen η οποία ζει και εργάζεται στα κατεχόμενα ως μεταφράστρια και οι λεπτομερείς από την αφήγηση του περιστατικού, πραγματικά σοκάρουν.

Όπως μας εξήγησε η ίδια είναι Ελληνίδα υπήκοος παντρεμένη με Τούρκο πολίτη και εργάζεται στα κατεχόμενα ως μεταφράστρια για την ρύθμιση των περιουσιών που έχει ξεκινήσει ως διαδικασία τα τελευταία χρόνια.

Λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας είναι αναγκασμένη μετά τον βρεφονηπιακό σταθμό να αφήνει το παιδί σε νταντά.


Πριν από λίγες μέρες και ενώ είχε αφήσει τον γιο της στο σπίτι της νταντάς, την ειδοποίησαν από τον βρεφονηπιακό σταθμό ότι το παιδί έφερε στα χέρια τραύματα από τσιγάρα.

Η γυναίκα έπαθε σοκ

Έτρεξε στον σταθμό όπου εκεί και η ίδια διαπίστωσε τα εγκαύματα στα χεράκια του γιου της. Από τις κάμερες του νηπιακού σταθμού έγινε έλεγχος και διαπιστώθηκε πως κάτι τέτοιο δεν έγινε μέσα στο σταθμό...

Η Derya Özgönen πήγε το παιδί σε νοσοκομείο όπου και εκεί επιβεβαιώθηκε ιατρικά η κακοποίηση του παιδιού και στη συνέχεια μετέβη στην αστυνομία του ψευδοκράτους όπου και κατήγγειλε την κακοποίηση.

Παρά το γεγονός ότι κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία του ψευδοκράτους, αποτέλεσμα δεν υπάρχει... Οι δράστες, η νταντά και ο άντρας της είναι εξαφανισμένοι από προσώπου γης, ενώ η αστυνομία στα κατεχόμενα τους «διαβεβαιώνει» ότι κάνει έρευνες...

Μάταια εδώ και μέρες η απελπισμένη μητέρα προσπαθεί να βρει άκρη με το προξενείο και τις Κυπριακές αρχές που ενώ γνωρίζουν το θέμα δεν προχωρούν σε κάποια ουσιαστική ενέργεια, ενώ όπως έλεγε στο wifinews η μητέρα, δυστυχώς δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει ούτε με τις ελληνικές αρχές.

Το βίαιο περιστατικό κακοποίησης του μικρού παιδιού πήρε διαστάσεις και στις τουρκικές εφημερίδες που εκδίδονται στα κατεχόμενα, όπου δημοσιοποιήθηκε με φωτογραφίες του μικρού παιδιού και δηλώσεις της μητέρας.

Αυτή τη στιγμή ζει ένα Γολγοθά αφού αναζητά απεγνωσμένα νομική βοήθεια προκειμένου να φύγει με το παιδί της και να επιστρέψει στα ελληνοκυπριακα εδάφη.

Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, μη έχοντας άλλο τρόπο να βρει λύση, έφτασε στο σημείο πάνω στην απελπισία της να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά της στο facebook μήπως και καταφέρει μέσω φίλων να βρει νομικές συμβουλές για το πώς θα κινηθεί αφού είναι προφανές ότι στα κατεχόμενα ισχύουν... άλλοι νόμοι και η δικαιοσύνη δεν είναι στα καλύτερά της.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ