2015-03-04 10:17:50
Φωτογραφία για ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ: Αυτό είναι το έγγραφο που αφήνει τους παράνομους μετανάστες ελεύθερους! [photo]
Πολιτική θύελλα ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, μετά την αποκάλυψη πως υπάρχει...διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή που αναφέρει ότι από εδώ και στο εξής οι παράνομοι μετανάστες δεν θα συλλαμβάνονται.

Ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Πανούσης, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδουν πως υπάρχει τέτοια εντολή, ενώ από την κυβέρνηση κατηγορούν ανοιχτά τον Αντώνη Σαμαρά, που αντέδρασε σε έντονους τόνους.

Πανούσης: Ανακάλεσα την εντολή, ζητήθηκαν παραιτήσεις

«Η διαταγή βγηκε παράτυπα, δεν πρόκειται για πολιτική απόφαση, ζητήθηκαν παραιτήσεις και διέταξα ΕΔΕ» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Γιάννης Πανούσης.

Το βράδυ της Τρίτης σύμφωνα με το iefimerida πάντως, ήρθε στη δημοσιότητα και το έγγραφο-εντολή, με τίτλο «Νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών».

Βούτσης: Όποιος υπέγραψε την εγκύκλιο για τους μετανάστες έχει ευθύνη

«Την ευθύνη έχει όποιος υπογράφει την εγκύκλιο και άρα υπάρχει θέμα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ανακοίνωση-έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ουσιαστικά η ελεύθερη είσοδος μεταναστών που μπαίνουν στη χώρα παράνομα.

Ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι «για την έκδοση της εγκυκλίου δεν έχει σχέση η πολιτική ηγεσία», ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι θα αναζητηθούν ευθύνες.

Το μείζον θέμα, το οποίο ουσιαστικά -σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο- ακύρωνε τη συμφωνία «Δουβλίνο ΙΙ», προέκυψε έπειτα από σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ) που εκδόθηκε την Τρίτη το βράδυ.

Αναλυτικά το έγγραφο:
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ