2015-04-02 18:04:01
Φωτογραφία για «Τσακώνονται» οι σύλλογοι εργαζομένων στο ΕΣΥ με… φόντο τον υπουργό Υγείας
Σε έντονη αντιπαράθεση βρίσκονται οι σύλλογοι εργαζομένων στο ΕΣΥ με… φόντο τον υπουργό Υγείας. Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) θεωρεί πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή του απέδωσε δηλώσεις που εκείνος δεν έκανε και οι οποίες σε κάθε περίπτωση αποτελούν κατά τους νοσηλευτές «ανακρίβειες» και «ψεύδη».

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκαν με τον κ. Κουρουμπλή την περασμένη Δευτέρα και όπως ανακοίνωσαν ζήτησαν από τον κ. Κουρουμπλή να επαναφέρει την απλή αναλογική στο εκλογικό σύστημα ανάδειξης των οργάνων διοίκησης της ΕΝΕ καθώς και να ορίσει τη μηνιαία συνδρομή των μελών της ΕΝΕ σε ένα ευρώ, διότι η Ένωση χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο υπουργός φέρεται να απάντησε ότι συμφωνεί και με τα δύο αιτήματα που του τέθηκαν.

Το προεδρείο των νοσηλευτών χαρακτηρίζει «ανακρίβειες και ψεύδη» το περιεχόμενο της συνομιλίας υπουργού Υγείας και ΠΟΕΔΗΝ και ζητεί από τον υπουργό να αποκαταστήσει την αλήθεια, αποδοκιμάζοντας την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.


Αναφορικά, δε, με τα στοιχεία που καταλογίζονται στο επιστημονικό και συνδικαλιστικό όργανο των νοσηλευτών η ΕΝΕ απαντά ότι «πρόκειται για ένα απολύτως αυτοχρηματοδοτούμενο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), αποτελούμενο από πέντε Περιφερειακά Τμήματα και την Κεντρική Διοίκηση, το οποίο λειτουργεί οριακά με μόνο έσοδο τη συνδρομή των μελών της, χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό καθ’ οιονδήποτε τρόπο».

Δίδει επίσης εξηγήσεις για την ετήσια οικονομική εισφορά των μελών της ΕΝΕ υποστηρίζοντας ότι «είναι μακράν η χαμηλότερη από όλα τα ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας και ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 20 ευρώ για τους άνεργους, τρίτεκνους και πολύτεκνους και 30 € για τους εργαζόμενους νοσηλευτές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μετά τη μείωση που κάναμε από 1/01/2015». Οι εκπρόσωποι της ΕΝΕ χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα καταλογίζουν στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ «επιθυμία διακαή να ανασταλεί η λειτουργία και η δράση της ΕΝΕ» που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με όσα χαρακτηρίζουν την Ομοσπονδία που εκείνος εκπροσωπεί όπως «ισόβιοι ηγέτες και διαιώνιση της αναξιοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων που η ίδια διαχρονικά πρεσβεύει».

«Θεωρούμε ότι οι ιταμές και ανήθικες προσπάθειες της ηγετικής ομάδας της ΠΟΕΔΗΝ που διαχρονικά εκδηλώνονται εναντίον της ΕΝΕ, δεν μπορούν σε τίποτα να πλήξουν ούτε το κύρος, ούτε την προσφορά της, τόσο στα μέλη της, όσο και στο κοινωνικό σύνολο με τις δράσεις που αναλαμβάνει και εκπονεί από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα» λέει το ΔΣ της ΕΝΕ, και καλεί τον Υπουργό να αποδοκιμάσει όσα του αποδίδονται και να αποκαταστήσει την αλήθεια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ