2012-05-04 00:08:02
Φωτογραφία για Προστατεύουμε το περιβάλλον και τα ζώα!
Γράφει η Βογιατζάκη Δέσποινα

Σε μία εποχή όπου η οικονομική κρίση έχει καλύψει τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, οι δημιουργικότητα στους τομείς που διαθέτει η κάθε χώρα είναι ‘αναγκαία’. Έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα και να επέλθει η άνοδος στα οικονομικά των κρατών. Η τουριστική και ναυτιλιακή βιομηχανία είναι οι βασικοί οικονομικοί πόροι που διαθέτει η Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα κατεξοχήν τουριστική. Άνθρωποι από όλες τις περιοχές του κόσμου, επιλέγουν τις Ελληνικές πόλης και νησιά για τις διακοπές τους. Η χώρα μας, έχει το μοναδικό προνόμιο να συνδυάζει πολλές κατηγορίες τουρισμού. Επομένως, έχει τη δυνατότητα, να πραγματοποιεί όχι μόνο θερινές διακοπές για τους τουρίστες της, αλλά μπορεί να προσφέρει χειμερινές, αγροτικές, οικολογικές, συνεδριακές, θαλάσσιες κτλ εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Μια μορφή τουρισμού που η χώρα μας έχει τις προδιαγραφές να προωθήσει στο εσωτερικό και εξωτερικό είναι η επαφή και η παρατήρηση των ανθρώπων προς τα ζώα. Η Ελλάδα έχει την τύχη να φιλοξενεί ζώα υπό εξαφάνιση όπως η καφέ αρκούδα, η θαλάσσια Φώκια και η θαλάσσια χελώνα.


Στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, έχουμε την ευκαιρία τα τελευταία 4 χρόνια, να φιλοξενούμε μια από τις 350 φώκιες που ζουν στην Μεσόγειο. Υπενθυμίζοντας την άποψη των προγόνων μας, οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την φώκια ιερό ζώο λόγο της τύχης που φέρνει στον τόπο που επιλέγει να ζήσει!

Εδώ και 4 χρόνια η φώκια ΜΑΣ, η Μιραμπέλα, έρχεται κάθε χρόνο για να περάσει το χειμώνα, όσο πιο ήπια γίνεται. Φέτος, η Μιραμπέλα ΜΑΣ, έγινε μανούλα. Έχει αποκτήσει ένα όμορφο φωκάκι. Το όνομα αυτού, Νέαρχος!

Η Κρήτη τα τελευταία χρόνια προβάλλεται στο εξωτερικό, δυστυχώς, για τις κακοποιήσεις των ζώων. Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου στο εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια δεν επιλέγει την Ελλάδα για τις διακοπές, λόγο τις άσχημης συμπεριφοράς των κατοίκων προς τα ζώα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση των τουριστών στην Χώρα μας. Σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, έχει σαν αποτέλεσμα η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα να βρίσκεται σε συνεχόμενη πτώση. Ένα δυσάρεστο γεγονός που κάνει αισθητή την παρουσία της, ιδιαίτερα στην Κρήτη.

Όλοι εμείς, οι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Νικολάου, έχουμε την υποχρέωση, να προστατέψουμε αυτά τα δύο πλάσματα. Να προστατέψουμε τη Μιραμπέλα, ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει το μωρό της. Να προστατέψουμε το Νέαρχο, ώστε να συμβάλουμε στην διατήρηση της Monachus monachus. Επίσης, αυτή είναι η ευκαιρία μας, για να αποδείξουμε ότι εμείς, οι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Νικολάου, ενδιαφερόμαστε για το οικοσύστημα.

vimapr.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ