2015-04-17 23:59:27
Φωτογραφία για ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗ ΜΑΣ! ΔΙΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ 63-76
Τεράστια νίκη στη Βαρκελώνη στο δεύτερο αγώνα των playoffs της Ευρωλίγκας για τον Θρύλο!

Με τον Πρίντεζη να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του με τα ερυθρόλευκα και να τελειώνει με 22 πόντους, αλλά και τους Σπανούλη (16) και Μάντζαρη (12) σε φοβερή βραδιά, ο Ολυμπιακός υποδούλωσε στην Καταλονία την Μπαρτσελόνα νικώντας τη με 63-76 και ισοφάρισε την σειρά σε 1-1.

Οι ερυθρόλευκοι παίζοντας εκπληκτική άμυνα και με 13/27 τρίποντα έγιναν η πρώτη ομάδα στα πλέι οφ που... «έσπασε» την έδρα και πλέον θέλει στο ΣΕΦ δύο νίκες για τη μεγάλη πρόκριση.

Στα καθαρά αγωνιστικά Ο Ολυμπιακός με τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, στην αρχική πεντάδα και πανέτοιμο, μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να πάρει τη νίκη και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα. Οι ερυθρόλευκοι πήραν εξαρχής "κεφάλι" στο σκορ, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 10-15, με τους Πρίντεζη και Σπανούλη να... τραβούν το σκορ.


Ο αρχηγός μάλιστα του Ολυμπιακού... «πυροβόλησε» και με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, καθώς έκανε το +8, ενώ ο Λαφαγιέτ με νέο τρίποντο «έγραψε» το +11! Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό του ματς και με... σόου του Πρίντεζη έφτασαν εύκολα στο +14 και στο 15-29. Το ημίχρονο έκλεισε τελικά ΜΟΝΟ στο 25-35 υπέρ του Ολυμπιακού, σκορ που... αδικεί την εμφάνιση των ερυθρόλευκων, ωστόσο από την άλλη ο Ναβάρο έπαιζε μόνος του και έκανε τα πάντα για να κρατήσει την Μπαρτσελόνα μέσα στο παιχνίδι.

Επιστρέφοντας στο παρκέ μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η Μπαρτσελόνα έκανε την αντεπίθεσή της και με ένα γρήγορο σερί «ροκάνισε» τη διαφορά και επέστρεψε στο παιχνίδι, καθώς μείωσε σε 31-35. Κάπου εκεί όμως... «μίλησε» ο Πρίντεζης, ο οποίος με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έκανε το σκορ 31-39, ενώ όταν η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να πλησιάσει ξανά, ξεκίνησε ο... διαγωνισμός τριπόντων για τον Ολυμπιακό. Δύο ο Σπανούλης και από ένα οι Πρίντεζης – Λαφαγιέτ, οι ερυθρόλευκοι έμειναν μπροστά και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 45-56!

Στην τελευταία περίοδο η Μπαρτσελόνα προσπάθησε και πάλι να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, μείωσε σε 50-60, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία διάθεση για... αστεία. Ο Μάντζερης πήρε το «όπλο» του και με δύο τρίποντα και ένα πολύ δύσκολο καλάθι του Πρίντεζη εκτόξευσε την διαφορά στο 50-68, ενώ στην συνέχεια με τρίποντα από τους Σπανούλη και Λοτζέσκι το ματς τελείωσε πάρα πολύ γρήγορα, αφού έφυασε στο 57-74 δυόμιση λεπτά πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 63-76, «έσπασε» την έδρα, ισοφάρισε σε 1-1 την σειρά και πλέον θέλει δύο νίκες στο ΣΕΦ την άλλη εβδομάδα για να πάρει την πρόκριση στο F4.

Πρώτη «μάχη» το βράδυ της Τρίτης...

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 25-35, 45-56, 63-76.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ