2015-04-26 12:09:19
Φωτογραφία για Κρήτη: Οι χλιδάτες διακοπές των κροίσων από τη Σαουδική Αραβία
Την τουριστική αγορά των κροίσων από τη Σαουδική Αραβία που κάνουν χλιδάτες διακοπές σε Μόντε Κάρλο, Νίκαια και Κάννες, έχουν βάλει στο “στόχαστρο” οι πράκτορες στην Κρήτη, εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού.

Η αεροπορική σύνδεση της Σαουδικής Αραβίας, από το Ριάντ απευθείας στην Αθήνα, δημιουργεί νέα δεδομένα, και το πρώτο workshop που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Κρήτης, έδειξε ότι το ενδιαφέρον γίνεται ολοένα και πιο έντονο από τους Σαουδάραβες κροίσους.

Το ζητούμενο, όπως επισημάνθηκε από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο σε θέματα τουρισμού τον κ. Μιχάλη Βαμιεδάκη, που βρέθηκε στο Ριαντ, είναι να υπάρξουν κατάλληλες υποδομές για τη φιλοξενία των χιλιάδων μελών της βασιλικής οικογένειας, που ταξιδεύουν ανά δεκάδες και μάλιστα με οργάνωση της τελευταίας στιγμής και πάντα προς προορισμούς με χλιδή και πολυτέλεια.


Οι 160 βαλίτσες και τα γενναιόδωρα φιλοδωρήματα

Μέχρι σήμερα πάντως οι Σαουδάραβες κροίσοι που έχουν επισκεφθεί την Κρήτη κάθε άλλο παρά ταπεινοί και απλοί δεν είναι, αφού ζουν τις δικές τους "Χίλιες και μία νύχτες" ή μέρες στη νησί.

Μία από τις πολλές ιστορίες χλιδής με πρωταγωνιστές Σαουδάραβες μας εξιστορεί ο ιδιοκτήτης εταιρείας μίσθωσης πολυτελών αυτοκινήτων κ. Γιώργος Φθενάκης.

«Θυμάμαι πέρυσι, που φτάνοντας μια 8μελής οικογένεια στην Κρήτη με ιδιωτικό αεροσκάφος, σχεδόν σοκαρίστηκα όταν αντιλήφθηκα ότι οι αποσκευές που έπρεπε να μεταφέρουμε χρειάζονταν νταλίκα. Κι αυτό γιατί, τα οκτώ μέλη της οικογένειας συνόδευαν γραμματείς, σωματοφύλακες, που αριθμούσαν συνολικά τα τριάντα άτομα και όλων μαζί ο αποσκευές πλησίαζαν τις 160 βαλίτσες», λέει ο κ. Φθενάκης, ο οποίος, όμως, διευκρίνισε ότι είναι συνήθως πολύ φιλικοί και "απλοχέρηδες" με όσους νιώσουν ότι κάνουν ό,τι μπορούν για να τους εξυπηρετήσουν.

Τα φιλοδωρήματα ξεκινούν από 200 και φτάνουν κάποιες χιλιάδες ευρώ σε ειδικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε μουσικούς. Ήταν τέτοια μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Φθενάκης, η λαχτάρα τους να ακούσουν παραδοσιακή μουσική πριν από κάποια χρόνια, που η (ερασιτεχνική) ορχήστρα έφυγε με "μποναμά" 2,5 χιλιάδων ευρώ.

Ζήτησαν 30 λιμουζίνες!

Η συνήθεια των Σαουδάραβων να ταξιδεύουν τελευταία στιγμή και μάλιστα κατά δεκάδες δημιουργεί ένα ακόμη πρακτικό πρόβλημα για το νησί και τη διάθεση που μπορεί να έχει σε πολυτελή οχήματα. Όπως εξήγησε ο κ. Φθενάκης, εκτός από τον πρίγκιπα που ζήτησε πριν από δύο χρόνια να του χτίσουν τζάκι στην παραλία για να κάνει πάρτι, πέρυσι οικογένεια Σαουδάραβων ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ 30 λιμουζίνες.

Η επιθυμία βεβαίως και έγινε πράξη, ακόμη και την τελευταία στιγμή, με πολυτελή οχήματα που έφτασαν με πλοίο από την Αθήνα, για την ικανοποίηση της επιθυμίας του Σαουδάραβα, τον οποίο συνόδευαν οι γυναίκες του, τα παιδιά του και οι γραμματείς με τους σωματοφύλακές του.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ