2015-04-28 12:31:36
Φωτογραφία για Χάος στην Βαλτιμόρη μετά την κηδεία αφροαμερικανού - Φλέγονται για ακόμα μια φορά οι ΗΠΑ! [photos]
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η πολιτεία του Μέριλαντ, λόγω των πρωτοφανών... επεισοδίων στη Βαλτιμόρη μετά την κηδεία ενός 25χρονου Αφροαμερικανού, τα οποία συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα με αρκετά κτήρια να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, μεταξύ των οποίων το νεόδμητο γηροκομείο στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν έλαβε την απόφαση αυτή κατόπιν αιτήματος του δήμου της Βαλτιμόρης.

Έδωσε ακόμη εντολή να αναπτυχθούν 500 αστυνομικοί στη Βαλτιμόρη, ενώ ζήτησε να σταλούν ενισχύσεις αποτελούμενες από 5.000 αστυνομικούς.

Η στρατηγός Λίντα Σινγκ της Εθνοφρουράς δήλωσε από τη δική της πλευρά ότι 5.000 στρατιώτες θα αναπτυχθούν "μαζικά", άμεσα στη Βαλτιμόρη, για να συνδράμουν την αστυνομία.

Ο Λάρι Χόγκαν θα παραχωρήσει αργότερα συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα.

Τα επεισόδια ακολούθησαν την κηδεία ενός 25χρονου Αφροαμερικανού, ο οποίος απεβίωσε μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, ενώ τελούσε υπό κράτηση.


Σε αυτά τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά αστυνομικοί , ενώ αναφέρθηκαν πολλές συλλήψεις και υλικές ζημιές.

Η νέα υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς έκανε λόγο για "παράλογες πράξεις βίας", τις οποίες καταδίκασε, και τόνισε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να προσφέρει όποια βοήθεια του ζητηθεί.

"Καταδικάζω τις παράλογες πράξεις βίας από ορισμένα πρόσωπα στη Βαλτιμόρη οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνδρες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, να καταστραφούν περιουσίες και να διαταραχθεί η κοινωνική ειρήνη στην πόλη", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Λιντς, η οποία ορκίστηκε νωρίτερα χθες, και πρόσθεσε:

"Θα διαθέσω όλους τους πόρους του υπουργείου Δικαιοσύνης για την προστασία των ανθρώπων που απειλούνται, την έρευνα για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν και την εξασφάλιση του τέλους της βίας".

Πρόκειται για τα πιο σοβαρά έπειτα από εκείνα στο Φέργκιουσον του Μιζούρι το περασμένο καλοκαίρι.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ