2015-05-01 11:12:06
Φωτογραφία για Ρωσικά αεροσκάφη εκκένωσαν το Νεπάλ από πολίτες της Ρωσίας και άλλων χωρών
Δύο αεροσκάφη του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναχώρησε από το Κατμαντού με πολίτες της Ρωσίας και άλλων κρατών οι οποίοι αποφάσισαν να φύγουν από το Νεπάλ μετά τον καταστρεπτικό σεισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ρωσικής πρεσβείας στο Νεπάλ στα δύο IL-76 επιβαίνουν 128 πολίτες της Ρωσίας, του Καζαχστάν, του Τατζικιστάν, του Ουζμπεκιστάν της Λετονίας, της Ουκρανίας και ου Ισραήλ.

Σε ένα από τα αεροσκάφη είναι μια Ρωσίδα η οποία έσπασε το πόδι της κατά τη κατάρρευση του ξενοδοχείου στο Κατμαντού στη διάρκεια του σεισμού.

Τα δύο IL -76 του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας προσγειώθηκαν στο Κατμαντού περίπου στις 03:00 ώρα Μόσχας. Έφεραν τη μικτή ομάδα διασώστων που αποστάλθηκαν στο Νεπάλ για συμμετοχή στην επιχείρηση αναχαίτισης και διάσωσης και την παροχή βοήθειας στον πληθυσμό.

Στη σύνθεση της ομάδας είναι περίπου 100 διασώστες του "Centrospas" και του Κέντρου "Lider" του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας.


Κατά τη διάρκεια της μισής ώρας μετά την προσγείωση ξεφορτώθηκαν πέντε ειδικά αυτοκίνητα τα οποία έφεραν τα αεροσκάφη, απαραίτητος εξοπλισμός υψηλών τεχνολογιών, μεταξύ άλλων υδραυλικά εργαλεία αναχαίτισης και διάσωσης, ακουστικές συσκευές αναχαίτισης και κινητό σετ διαγνωστικής για εκτίμηση της σταθερότητας των κτιρίων, καθώς και τη συσκευή με τηλεδιαχείριση για την πραγματοποίηση της εναέριας αναχαίτισης στην περιοχή της έκτακτης κατάστασης.

Εκτός από αυτό, στο Κατμαντού μεταφέρθηκαν πάνω από 2 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, απαραίτητης για τον πρωταρχικό εφοδιασμό του πληθυσμού στην περιοχή της έκτακτης κατάστασης, τρόφιμα και αντικείμενα πρώτης ανάγκης.

Στο προσεχές διάστημα οι Ρώσοι διασώστες θα ενταχτούν στην επιχείρηση διάσωσης των παθόντων στις περιοχές του Νεπάλ που έπαθαν ζημιά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ