2015-05-12 19:42:11
Φωτογραφία για Πάτρα: Παλιό οίκημα στο κέντρο της πόλης καταρρέει - Δείτε φωτο
Είναι πολύ κρίμα τα παλιά κτίρια της Πάτρας να αφήνονται στην τύχη τους και να καταρρέουν καταλήγοντας να είναι κι επικίνδυνα για τους περαστικούς συμπολίτες.

Μία τέτοια περίπτωση είναι το δίπατο παλιό οίκημα που βρίσκεται επί της οδού Καραισκάκη στην γωνία με την οδό Δημ. Βότση στην Πάτρα, από το οποίο σήμερα Τρίτη 12 Μαΐου 2015 το πρωί αποκολλήθηκε τμήμα από την μαρκίζα (σοβάς) και έπεσε στο πεζοδρόμιο και πάνω στον κάδο απορριμμάτων που υπάρχει στο σημείο. Αν περνούσε κάποιος εκείνη την ώρα ενδεχομένως τα χώματα και το κομμάτι του σοβά να του είχαν έρθει στο κεφάλι τραυματίζοντας και λερώνοντας τον.

Στο ισόγειο του εγκαταλελειμμένου κτιρίου υπάρχει ακόμα η πινακίδα από επιχείρηση επίπλων που λειτουργούσε παλιότερα.

Το οίκημα έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία γνωστού συμπολίτη Πατρινού που έχει ασχοληθεί και με τα κοινά κατά το παρελθόν.

Τα παράπονα στην γειτονιά της Παντάνασσας (πολύ κοντά είναι ο ιερός ναός Παντανάσσης) είναι πολλά για την εγκατάλειψη του κτιρίου και του μη καθαρισμού του (πρόκειται για μεγάλο ακίνητο που διαθέτει και αυλή)
. Μάλιστα σκοπεύουν να απευθυνθούν στον Δήμο Πατρέων στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να γίνει κάτι και αν είναι δυνατόν να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί ο ιδιοκτήτης προκειμένου να γίνουν κάποιες έστω υποτυπώδεις εργασίες στήριξης και ανακατασκευής του οικήματος, η εικόνα του οποίου προξενεί αισθήματα θλίψης στους περαστικούς.

Οι φωτ. είναι του φωτογράφου του thebest

Tάκης Μαρτάτος
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ