2015-05-16 19:00:09
Φωτογραφία για Εξαιρετικά φιλόδοξο το σχέδιο για το νέο ρωσικό αεροπλανοφόρο
Το ρωσικό κρατικό ερευνητικό κέντρο Κριλόφ (KSRC) θα παρουσιάσει σε μακέτα, το σχέδιο 23000Ε, το νέο δηλαδή ρωσικό υπερ-αεροπλανοφόρο. Η μακέτα θα παρουσιαστεί, για πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Ναυτικής Έκθεσης της Αγ. Πετρούπολης, στις αρχές Ιουλίου, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του κέντρου Βαλερί Πολιακόφ, στον Nikolai Novichkov του IHS Jane’s Defence Weekly που επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

«Το Σχέδιο 23000Ε αφορά ένα αεροπλανοφόρο πολλαπλών δυνατοτήτων, ικανό να επιχειρεί σε απομονωμένες ωκεάνιες περιοχές, αλλά και να πλήξει εχθρικούς στόχους σε ξηρά και θάλασσα, εξασφαλίζοντας την επιχειρησιακή σταθερότητα των ναυτικών μας δυνάμεων, προστατεύοντας αποβατικές δυνάμεις και προσφέροντας αεροπορική κάλυψη», είπε.

Το σχέδιο αφορά ένα σκάφος εκτοπίσματος 90-100.000 τόνων, μήκους 330, πλάτους 40 και βυθίσματος 11μ. Θα μπορεί να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 30 knots. Θα έχει πλήρωμα 4-5.000 ατόμων και αυτονομία 120 ημερών.


Το παρόν σχέδιο δεν προβλέπει πρόωση με την χρήση πυρηνικής ενέργειας, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει. Το σκάφος θα μεταφέρει 80-90 αεροσκάφη διαφορετικών τύπων και δυνατοτήτων.

Τη δύναμη κρούσης τους θα αποτελεί η ναυτική έκδοση του μαχητικού 5ης γενιάς Τ-50 PAKFA και αεροσκάφη Mig-29K. Προβλέπεται να διαθέτει και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελικόπτερα Ka-27. Το κατάστρωμα πτήσεων θα διαθέτει τέσσερις καταπέλτες, δύο ηλεκτρομαγνητικούς και δύο συμβατικούς, αλλά θα διαθέτει και κεκλιμένη ράμπα ταχείας απονήωσης.

Το σκάφος θα έχει δύο γέφυρες (νησίδες) και θα διαθέτει τέσσερα αντιαεροπορικά συστήματα. Επίσης θα διαθέτει σύστημα ενεργούς ανθυποβρυχιακής προστασίας. Το σκάφος θα εξοπλιστεί με τα τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικά συστήματα της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον Πολιακόφ, πάντως, τα ως άνω δεδομένα, μπορεί να αλλάξουν στην πορεία, ανάλογα με τις απαιτήσεις των αγοραστών, όπως είπε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ