2015-05-16 19:07:14
Φωτογραφία για Απόρρητο έγγραφο του ΔΝΤ: Η Ελλάδα χρεοκοπεί στις 5 Ιουνίου
Όλα κρίνονται για την Ελλάδα στις 5 Ιουνίου. Αυτή είναι η κρίσιμη ημερομηνία μέχρι την οποία πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η χώρα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τις οφειλές προς το ΔΝΤ.

Η προειδοποίηση αυτή επισημαίνεται σε εμπιστευτικό, εσωτερικό έγγραφο του ταμείου, με ημερομηνία 14 Μαΐου, το οποίο αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του Channel 4 Πολ Μέισον.

Το έγγραφο επισημαίνει ότι βεβαίως έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, όμως προειδοποιεί ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα λάβει δραματική τροπή αν δεν επέλθει άμεσα συμφωνία που θα εξασφαλίσει στη χώρα την αναγκαία ρευστότητα για να καταβάλει τη δόση ύψους 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της χώρας προς το ΔΝΤ για τον Ιούνιο ανέρχονται σε 1,5 δισ. ευρώ και η αποπληρωμή τους ξεκινά στις 5 Ιουνίου.

Επίσης στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις σχετικά με τον ΦΠΑ, τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς και την απλοποίηση των διαδικασιών αναδιάρθρωσης και πτώχευσης των ελληνικών επιχειρήσεων.


Ως αγκάθια των διαπραγματεύσεων παρουσιάζονται το συνταξιοδοτικό και η επαναπρόσληψη των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ καταγράφονται επίσης οι σημαντικές διαφορές μεταξύ Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάρρευση των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον Πολ Μέισον, όση περισσότερη λιτότητα απαιτούν οι Ευρωπαίοι τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ελληνικής χρεοκοπίας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ