2015-05-18 01:19:07
Φωτογραφία για Η Ρεάλ στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 20 χρόνια!
Το όνειρο του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τέταρτου ευρωπαικού πρωταθλήματος της ιστορίας του «ξεθώριασε» στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες», καθώς η Ρεάλ νίκησε με 78-59 τους Πειραιώτες στον μεγάλο τελικό του Final 4 της Euroleague και στέφθηκε πρωταθλήτρια μετά από 20 χρόνια.

Oι «ερυθρόλευκοι» δεν τα πήγαν άσχημα στην άμυνα, δεδομένου ότι απέναντί τους είχαν την υπερηχητική «βασίλισσα», ωστόσο τα λάθη, η αστοχία τους στα τρίποντα και στις βολές και τα πολλά χαμένα ριμπάουντ έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Μαδριλένων, που πανηγύρισαν το 9ο ευρωπαϊκό τους και το πρώτο μετά τον τελικό του 1995 στη Σαραγόσα.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 35-28, 53-46, 78-59

Οι βολές (12/26) και τα τρίποντα (5/23) ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες της ήττας του Ολυμπιακού

Ο Γιάννης Μπουρούσης ετοιμάζεται να ανέβει στο βάθρο των νικητών με μια ελληνική σημαία

MVP του Φάιναλ Φορ αναδεικνύεται ο Αντρές Νοτσιόνι


Ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε θα κάνει την απονομή στην νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ

Ο Γιάννης Μπουρούσης μαζί με την κόρη του και με μια ελληνική σημαία ετοιμάζεται για την απονομή

Βασιλιάς της Ισπανίας παρέδωσε το τρόπαιο στον αρχηγός της Ρεάλ Φελίπε Ρέγιες.

Το μαγκωμένο ξεκίνημα του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την αποφασιστική είσοδο της Ρεάλ στο ματς, έδωσαν στους Ισπανούς αέρα 5 πόντων (6-1), το οποίο καλύφθηκε άμεσα με το γκολ φάουλ του Ντάνστον και ένα καλάθι του Λοτζέσκι στον αιφνιδιασμό. Ο Αμερικανος αποτέλεσε πονοκέφαλο για τον Λάσο καθώς πήρε φωτιά και με δύο δικά του τρίποντα ο Ολυμπιακός έφτασε στο 12-16.

Το σοβαρό λάθος των διαιτητών σε λέιπ απ του Χάντερ στη κάθοδο (το οποίο μέτρησε κανονικά και με το ...νόμο της έδρας) μετέτρεψε +7 σε +2, καθώς η Ρεάλ μείωσε με τρίποντο του Γιουλ στη λήξη του χρόνου μετά την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Σφαιρόπουλος για διαμαρτυρία. Όλα μαζεμένα δηλαδή, αλλά οι Πειραιώτες δεν ...μάσησαν. Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε το Ολυμπιακό μπροστά με 4 πόντους (15-19) διαφορά που μάλλον αδικούσε κατάφορα την ομάδα του Σφαιρόπουλου. Ο Χάντερ απάντησε με κάρφωμα για το 15-21

Ο Ολυμπιακός είχε κλειδώσει τη Ρεάλ η οποία όμως βρήκε αντίδραση και έτρεξε ένα 4-0 με τα καλάθια των Ματσιούλις και Νοθιόνι. Το τρίποντο του Ματσιούλις από το ...Μπερναμπέου έστειλε το ματς στη απόλυτη ισοπαλία!Η μάχη σώμα με σώμα συνεχίστηκε σε ένα μεγάλο ματς, με πολλή δύναμη, αλλά και τραγικό ποσοστό του Ολυμπιακού στις βολές. Οι βολές ήταν η μαύρη τρυπα των ερυθρόλευκων στο ματς. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έπαιζαν σκυλίσια άμυνα και κέρδιζαν κατοχές στο απόλυτο πόντο-πόντο παιχνίδι μέχρι το 19' (6/14). Το νέο τρίποντο του Ματσιούλις έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στη Ρεάλ (28-25) και ο Σφαιρόπουλος κόντυνε ακόμα περισσότερο το σχήμα... Το 6-0 (32-26) της Ρεάλ διαμορφώθηκε με λέι απ του Ρούντι από λάθος πάσα του Λοτζέσκι και ανάγκασε τον Σφαιρόπουλο να πάρει τάιμ άουτ. Το τρίποντο του Ρίβερς ήταν μαχαιριά στο κορμί του Ολυμπιακου, αλλά όχι αυτή που θα τον σκοτώσει. Η Ρεάλ πήρε διαφορά 7 πόντων (35-28) στο τέλος του πρώτου μέρους και σίγουρα αυτή η ψαλίδα αδικούσε την προσπάθεια των ερυθρόλευκων.Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στην έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι άστοχος και η Ρεάλ με τρίποντο του Ρούντι απέκτησε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (40-29).

Η ανάγκη για μία χαρμόσυνη είδηση έγινε επιτακτική στον πάγκο του Ολυμπιακού...Η ομάδα που έχει τρελάνει την Ευρώπη αφιονίστηκε. Οι καλές ειδήσεις έσκαγαν η μία μετά την άλλη. Τέταρτο φάουλ του Ρέγες, τρίτο του Γιουλ και 12-0 σερί από την ομάδαρα του Σφαιρόπουλου, η οποία γύριζε από την κόλαση και μάλιστα πέρασε μπροστά με 41-40! Δύο τρελά σουτ του Κάρολ όμως έγραψαν το 46-43. Η Ευρώπη παρακολουθούσε το απόλυτο ντέρμπι!Παρά την φοβερή αντίδραση οι πάικτες του Σφιρόπουλου είδαν και πάλι την πλάτη της Ρεάλ με -9. Αιτία τα αλλεπάλληλα χαμένα αμυντικά ριμπάουτ και το τρίτο διαδοχικό τρίποντο του Κάρολ, ο οποίος βρήκε τρόπο να τιμωρήσει τη ολιγωρία στην κόκκινη άμυνα. Ήταν πολύ άσχημο το χρονικό σημείο της νέας διαφοράς της Ρεάλ, η οποία ήταν εμφανές ότι είχε τη λεπτομέρεια με το μέρος της. Με -7 οι ερυθρόλευκοι θα έμπαιναν στη τελική ευθεία του ματς για παλέψουν με το ...θεριό.

Το τρίποντο του Νοθιόνι έκανε το 56-46, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με κάρφωμα του Χάντερ, ενώ ο Σφαιρόπουλος προτίμησε να κρατήσει τον Σπανούλη στον πάγκο. Ο Χάντερ με δεύτερο διαδοχικό κάρφωμα μείωσε σε 56-50. Ο Σλότερ με υποψία τριών δευτερολέπτων αποκατέστησε το +10 της Ρεάλ...Πρίντεζης και Σπανούλης αστόχησαν σε αλλεπάλληλα τρίποντα με το σκορ καρφωμένο στο 62-55 και τον Ολυμπιακό να βγάζει άμυνες αλλά να μην μπορεί να σκοράρει ούτε 4 λεπτά πριν το φινάλε, καθώς ο Λοτζέσκι πάσαρε λανθασμένα. Ο Νοθιόνι σηκώθηκε για τρίποντο και έστειλε ξάνα τον Ολυμπιακό στο -10 (65-55). Οι μαχητές του Σφαιρόπουλου κατευθύνθηκαν προς τον πάγκο για ένα τάιμ άουτ-μισό ματς.Στην πρώτη επίθεση μετά το τάιμ άουτ ακολούθησε χαμένο σουτ τριών πόντων του Μάντζαρη, ενώ ο Γιουλ με δύο βολές έστειλε το ματς στο 67-55. Οι νέες βολές του Αγιόν ανέβασαν τον δείκτη στο +14 και κάπου εκεί ο Ολυμπιακός αποχαιρετούσε το όνειρο, καθώς ο Χάντερ απώλεσε νέο σετ βολών (10/23 μέχρι εκείνη τη στιγμή)

Πηγή: pamesports
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ