2015-05-19 12:02:22
Φωτογραφία για ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ : ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ... ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Υπερήφανος για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα παρουσιάστηκε ο Γιώργος Πρίντεζης, που έδωσε και το... σύνθημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους ερυθρόλευκους.

Για υπέρ το δέον θετικό απολογισμό του Ολυμπιακού στη φετινή Ευρωλίγκα έκανε λόγο ο Γιώργος Πρίντεζης, μιλώντας στη SportDay, παρά το ατυχές αποτέλεσμα στον τελικό του final 4, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Παράλληλα, ο φόργουορντ των ερυθρόλευκων έδωσε και το σύνθημα για την επόμενη μέρα στην ομάδα, που αφορά στην κατάκτηση του κύριου στόχου της, του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης :

«Είμαι υπερήφανος για ό,τι κάναμε φέτος. Και που είμαι σε αυτή την ομάδα που έπαιξε σε ένα ακόμα φάιναλ φορ, αποκλείοντας δύο ομάδες (Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ) που είχαν μεγαλύτερους στόχους από εμάς. Σίγουρα όλοι είμαστε στενοχωρημένοι. Και οι φίλαθλοι και εμείς, αλλά πλέον δεν αλλάζει κάτι. Φτάσαμε στον τελικό, κάναμε τη μία υπέρβαση μετά την άλλη, αλλά δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το ίδιο όμορφα αυτό το ταξίδι. Ίσως να είχαμε καλομάθει λίγο τον κόσμο γιατί στα πρόσφατα φάιναλ φορ κερδίσαμε τους τελικούς, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός», τόνισε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ και συνέχισε:


«Μένει μια πικρή γεύση, αλλά θεωρώ πως αν καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα που είναι ο επόμενός και ο κύριος στόχος μας από την αρχή της σεζόν, θα έχουμε μία πολύ γλυκιά ανάμνηση από αυτή τη χρονιά. Έχουμε δώσει όλοι τον καλύτερό μας εαυτό. Παίκτες, προπονητής και όλοι όσοι εργάζονται για την ομάδα και σου επαναλαμβάνω πως είμαι υπερήφανος για όλους».

Ερωτηθείς για το πού κατά τη γνώμη του κρίθηκε ο τελικός, ο Γιώργος Πρίντεζης, επισήμανε: «Σίγουρα ο Κάρολ μάς έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά με τα συνεχόμενα τρίποντα που έβαλε με ασφυκτική πίεση πάνω του, όταν εμείς είχαμε περάσει μπροστά από το -11. Οταν μία ομάδα βάζει δύσκολα σουτ βρίσκει ρυθμό και φτιάχνει ψυχολογία. Την ίδια ώρα εμείς χάναμε τη μία βολή μετά την άλλη και ήμασταν άστοχοι υπό καλές προϋποθέσεις. Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή, έχουμε βρεθεί και σε καλύτερες καταστάσεις και πιο συγκεκριμένα στη θέση που είναι τώρα η Ρεάλ».

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ο Ολυμπιακός έβρισκε τον τρόπο να «λύνει» και τους φαινομενικά πιο δύσκολους αγωνιστικούς γρίφους, αλλά κόντρα στην Ρεάλ, δεν τα κατάφερε. «Σε έναν τελικό χρειάζεται πάνω απ’ όλα καθαρό μυαλό και στο μεγαλύτερο διάστημα εμείς δεν το είχαμε. Σε αυτά τα παιχνίδια απαιτείται να είσαι πιο εύστοχος, διότι αλλιώς δεν έχεις τύχη. Δεν κάναμε τίποτα από τα δύο παραπάνω και φυσιολογικά χάθηκε το παιχνίδι», ήταν το σχόλιο του διεθνούς φόργουορντ, για το τι έλλειψε από τους ερυθρόλευκους σε αυτό το παιχνίδι.

Αναφορικά με την στήριξη του κόσμου του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη, αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια της σεζόν, τόνισε: «Και εντός και εκτός έδρας έχουμε υπερβεί τους εαυτούς μας και το ότι όλος αυτός ο κόσμος που ήρθε εδώ σε τόσο δύσκολες για την χώρα οικονομικά εποχές, κάτι λέει. Το χειροκρότημά τους και η στήριξη στο τέλος του αγώνα μας έδωσε μεγάλη δύναμη. Πρέπει και από αυτό να βγούμε πιο ομάδα εν όψει της συνέχειας».

Το φάιναλ φορ της Μαδρίτης, αποτέλεσε το βάπτισμα του πυρρός για πολλούς παίκτες του Ολυμπιακού. Εστιάσαν περισσότερο στους Έλληνες, Παπαπέτρου και Αγραβάνη και ρώτησαν τον Γιώργο Πρίντεζη, πόσο σημαντικό ήταν κατά την άποψή του για το μέλλον της ομάδας αυτό το γεγονός. «Σίγουρα ήταν μία πολύ καλή εμπειρία για αυτούς. Τηρουμένων των αναλογιών έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις και αποκόμισαν εικόνες από πολύ μεγάλα παιχνίδια και ατμόσφαιρα υψηλού επιπέδου. Εγώ για παράδειγμα στην ηλικία τους δεν είχα την τύχη να αγωνιστώ σε ένα φάιναλ φορ. Αυτό που έχει σημαία βέβαια είναι η ομάδα. Σίγουρα, το μοντέλο μας με τα πολλά νέα παιδιά και το χαμηλό μπάτζετ το ζηλεύουν πάρα πολλοί και ιδιαίτερα οι ομάδες που ξοδεύουν τρεις και τέσσερις φορές περισσότερα».

Το επόμενο ραντεβού των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, είναι στο Βερολίνο σε έναν χρόνο, όμως ο διεθνής φόργουορντ δεν... βιάζεται. «Είναι νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό, αλλά είναι βέβαιο πως αυτή η ομάδα έχει την ικανότητα και τη διάρκεια να είναι και εκεί και γι’ αυτό θα δουλέψει».

Στα τελευταία λεπτά του τελικού, ο Ολυμπιακός είχε μείνει από δυνάμεις λόγω της υπερπροσπάθειας στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ. «Δεν έχω μάθει να ψάχνω για δικαιολογίες. Ποτέ μου δεν το έκανα. Εχω μάθει στη ζωή μου να σέβομαι τον αντίπαλο. Η Ρεάλ ήταν πάρα πολύ καλή, όλη τη χρονιά έπαιξε καλά, έχει ένα δικό της τέμπο παιχνιδιού που είναι δύσκολο να της το κόψεις. Προσεγγίσαμε το παιχνίδι σωστά, αρχίσαμε καλά στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν είχαμε διάρκεια», δήλωσε σχετικά ο υπαρχηγός.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ