2015-05-28 12:18:00
Φωτογραφία για Το παρασκήνιο του τηλεφωνήματος Λιού - Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ
Άκαμπτο δείχνει το ΔΝΤ σύμφωνα με τις... τελευταίες πληροφορίες από την Ουάσινγκτον σχετικά με τους όρους της συμφωνίας με την Ελλάδα, στον απόηχο των χθεσινών επαφών Λιού με τον Αλέξη Τσίπρα, την επικεφαλής του Ταμείου αλλά και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το παρασκήνιο του τηλεφωνήματος Λιού-Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ

Από το Ταμείο φαίνεται να ζητούν από την Αθήνα να συμφωνήσει στον κανονισμό εργασίας, στο συνταξιοδοτικό αλλά και στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων καθώς ζητούν εξοικονόμηση χρημάτων, κάτι που ερμηνεύεται ως απαίτηση όχι μόνο να μην προχωρήσουν οι επαναπροσλήψεις αλλά και να γίνει περαιτέρω εξοικονόμηση.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να διαδραματίσει χθες ρόλο διαμεσολαβητή καθώς στο τηλεφώνημα που έκανε στον Έλληνα πρωθυπουργό θέλησε να μάθει τις τελευταίες σκέψεις του πριν μιλήσει με ομολόγους του από την Ευρώπη για το ελληνικό ζήτημα.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Έθνους και του Mega, Μιχάλης Ιγνατίου, ο κ. Λιού είχε ήδη κάνει τις πρώτες επαφές με τους Γερμανούς και επομένως μιλώντας με τον Έλληνα πρωθυπουργό του μετέφερε τις διαπιστώσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, του είπε πως όντως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και του έκανε έκκληση να προχωρήσει σε συμφωνία το συντομότερο δυνατό και οπωδήποτε πριν την 5η Ιουνίου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ