2015-06-01 03:02:10
Φωτογραφία για Ο άνθρωπος που έγινε... ιδιοφυία μετά από μια επίθεση!
Το 2002 Jason Padgett δέχτηκε άγρια επίθεση από δύο άντρες έξω από ένα μπαρ, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή διάσειση και διαταραχή μετα-τραυματικού στρες.

Το περιστατικό αυτό όμως «μεταμόρφωσε» τον Padgett σε μια μαθηματική ιδιοφυία, κάνοντάς τον να βλέπει τον κόσμο πια μέσα από το «φακό» της γεωμετρίας.

Ο Padgett, που ήταν πωλητής επίπλων στην Τακόμα της Ουάσινγκτον, ανέπτυξε την ικανότητα να απεικονίζει διαισθητικά πολύπλοκες μαθηματικές πράξεις και έννοιες της φυσικής.

Ο τραυματισμός του, παρότι πολύ σοβαρός, φαίνεται ότι «ξεμπλόκαρε» ένα τμήμα του εγκεφάλου του, που κάνει τα πάντα γύρω του να εμφανίζονται με μαθηματική δομή.

«Βλέπω σχήματα και γωνίες παντού –από τη γεωμετρία ενός ουράνιου τόξου, μέχρι το νερό που τρέχει στους σωλήνες των αποχετεύσεων. Είναι πολύ όμορφα» είπε ο ίδιος μιλώντας στο Live Science.

Ο ίδιος δημοσίευσε πρόσφατα ένα βιβλίο μαζί την Maureen Seaberg με τίτλο «Struck by Genius: How a Brain Injury Made Me a Mathematical Marvel».


Πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους ανθρώπους με επίκτητο σύνδρομο του σοφού, κατά το οποίο ένα φυσιολογικό άτομο αναπτύσσει καταπληκτικές ικανότητες μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό ή ασθένεια.

Άλλοι άνθρωποι αναπτύσσουν εξαιρετικές μουσικές ή καλλιτεχνικές δεξιότητες, όμως ελάχιστοι αποκτούν μαθηματικές ικανότητες όπως αυτές του Padgett.

Ερευνητές κατάφεραν να βρουν ποια τμήματα του εγκεφάλου του επηρεάστηκαν, προκειμένου να επιτρέψουν την εμφάνιση αυτών των εξαιρετικών ικανοτήτων. Τα ευρήματά τους υποδηλώνουν ότι αυτές οι ικανότητες μπορεί να παραμένουν αδρανείς σε όλους τους ανθρώπινους εγκεφάλους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ