2015-06-07 11:27:06
Φωτογραφία για Ψάχνουν τους τουρίστες με το «φανάρι» στη Δυτική Ελλάδα
Μαύρα σύννεφα  πλανώνται πάνω από τον  θερινό τουρισμό στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας ,με την Αχαΐα σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα να  παίρνει  επάξια τα πρωτεία της  ένδειας .

Αιτία για το αρνητικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί , το οικονομικό «κρέμασμα» των 10 από τις 12 εταιρείες που έφερναν Ρώσους Τουρίστες στην περιοχή.

Αυτή η εξέλιξη , σε συνδυασμό με το εμπάργκο που έχει επιβληθεί από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και την υποτίμηση στο Ρούβλι , αποτελεί τον βασικό παράγοντα της εξαφάνισης  των Ρώσων τουριστών ,οι οποίοι τα τελευταία χρόνια αποτελούσαν το οξυγόνο για την περιοχή.

Παράλληλα Για μια ακόμα χρονιά η TUI ουσιαστικά γυρίζει την πλάτη στην Αχαΐα αλλά και στους άλλους δύο νομούς της Δυτικής Ελλάδας  φέρνοντας  μικρό αριθμό τουριστών από τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Η κατάσταση κρίνεται έως και απελπιστική , σε ότι αφορά την πολιτική που ακολουθεί η συγκεκριμένη εταιρεία   σαν ένας ακόμα βασικός «τροφοδότης» τα τελευταία χρόνια της περιοχής με τουρίστες , καθώς η TUI από τις 15.000 κρατήσεις που έκανε κάθε σεζόν επί σειρά ετών για την θερινή περίοδο σε μονάδες της Αχαϊας, φέτος θα φέρει μερικές εκατοντάδες.


Την αρχή ωστόσο  - για να επέλθει ο τουριστικός μαρασμός στην περιοχή – είχε κάνει τα τελευταία χρόνια η Hoofman η οποία κάθε χρόνο έφερνε στην περιοχή περισσότερους από 8.000 Γερμανούς και πλοεν δεν φέρνει κανένα και μια ακόμα εταιρεία Γαλλικών συμφερόντων η οποία έστελνε μόνο στην περιοχή της Καλογριάς στην Αχαΐα 5.000 τουρίστες.

Ανάσα για Grecotel στην Κυλλήνη

Μοναδική εξαίρεση – τηρουμένων των αναλογιών – αποτέλεσαν κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου τα Grecotel στην Κυλλήνη όπου για διάστημα 25 ημερών φιλοξενήθηκαν 2500 Ισραηλινοί με τα έξοδα πληρωμένα από το εργοστάσιο οπλικών συστημάτων που δουλεύουν και το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Ωστόσο αυτή η καλή εκκίνηση σύμφωνα με στελέχη του τουρισμού από την περιοχή, δεν αναμένεται να έχει την ίδια συνέχεια λόγω του γενικότερου αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί από τους  tour operators  οι οποίοι κατευθύνουν ανάλογα με τα δικά τους συμφέρονται τους τουρίστες σε κάθε χώρα αλλά και τους κατανέμουν  γεωγραφικά σε αυτή.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ