2015-06-20 14:55:14
Φωτογραφία για Αχρείοι δολοφόνησαν τα δέντρα σε έναν από τα παλαιότερα πάρκα της πόλης [photos]
Ακόμη μια ακατανόητη και καταδικαστέα συμπεριφορά καταγράφουν αναγνώστες του PafosPress με δολοφονικές ενέργειες αχρείων οι οποίοι παραγνωρίζοντας κάθε έννοια λογικής και γράφοντας τα πάντα και τους πάντες στα τελευταία των υποδημάτων τους «σκότωσαν» στην κυριολεξία, κάτι που θα φανεί στις επόμενες μέρες, τα δέντρα που βρίσκονται στο πάρκο μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Παύλου στην καρδιά τςη Πάφου και προσφέρουν χρόνια τώρα ξεκούραση, δροσιά και ανακούφιση σε αρκετό κόσμο.

Το συγκεκριμένο πάρκο, το οποίο μάλιστα είναι δίπλα απο το Τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου Πάφου, βρίσκεται ολόκληρες δεκαετίες εκεί, πέραν των σαράντα χρόνων, απο τότε ακόμα που το Πάσχα οι κάτοικοι του Αγίου Παύλου μαζεύονταν εκεί για να παίξουν τα πασχαλινά τους παιχνίδια αλλά και όταν ακόμη ο δρόμος ήταν μια απλή οδός και όχι η λεωφόρος που ξέρουμε όλοι σήμερα.

Πάντως όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες στο σημείο υπάρχουν κάμερες απο το περίπτερο ενώ σύμφωνα με τις αναφορές υπάρχουν και αυτόπτεις μάρτυρες. Για να δούμε Δήμαρχος δείξει μηδενική ανοχή όπως δηλώνει. Για να δούμε με πόσο ζήλο θα λειτουργήσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και η Επιτροπή Πρασίνου και πόσο οι υπηρεσιακοί θα κάνουν κάτι ή αν θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα;


Χαρακτηριστικότερη αναφορά για την ηλιθιότητα και τη βαναυσότητα των αχρείων να ρίξουν φάρμακο στις ρίζες των δέντρων δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί με καλύτερο τρόπο απο το κείμενο που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριαασμό η συμπολίτισσα μας καθηγήτρια και δημοσιογράφος, Ελίζα Χριστοφόρου.

«Ήταν το πάρκο της γειτονιάς μου στη Λεωφόρο Ελλάδος.. Ναι, εκεί καταφεύγαμε όταν θέλαμε να μας .. ψάξουν, εκεί καθόμασταν τα καλοκαίρια και σχεδιάζαμε φανταστικές διακοπές με τα αδέλφια, τα ξαδέλφια μου κι άλλα παιδιά της γειτονιάς.. Έμαθα τη λέξη «πάρκο» εξ αιτίας του… Στην αρχή με κάτι δάφνες, αροδάφνες, τριανταφυλλιές, λιναριές και μικρά δεντράκια που τα βλέπαμε σαν.. δάσος.. μετά τα δέντρα μεγάλωσαν, μαζί με εμάς.. Το πάρκο πάλι μίκραινε αφού μεγάλο μέρος του καταλήφθηκε από ένα περίπτερο το οποίο για κάποιο λόγο όλο και μεγάλωνε.. Τα δέντρα όμως ήταν εκεί..Την περασμένη Παρασκευή οι γείτονες είδαν κάποιους να τρυπάνε τα δέντρα με ένα εργαλείο και να ρίχνουν μέσα στις τρύπες κάποιο υγρό.. Τις τελευταίες μέρες τα (κατά τα άλλα αειθαλή) δέντρα άρχισαν (με γοργό ρυθμό) να χάνουν τα φύλλα τους… Η συνέχεια μοιραία και τραγικά αναμενόμενη.. Έμαθα πως καθαριστής του δήμου κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία… Έμαθα επίσης πως άτομο που σχετίζεται με το πάρκο είπε χαρακτηριστικά στον καθαριστή «εγώ εν φοούμαι κανέναν, έχω μέσον εγώ».. Εμείς πάλι που δεν έχουμε κανένα μέσον, που έχουμε πολλούς και πολλά να φοβηθούμε, ζητάμε μια απάντηση.. κι ευχόμαστε πραγματικά να μην είναι αυτό που φαίνεται..»

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες όπως τις κατέγραψε το PafosPress ΕΔΩ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ