2015-06-26 15:09:30
Φωτογραφία για Οι τζιχαντιστές στην Ευρώπη! - Αποκεφάλισαν άντρα σε εργοστάσιο στη Γαλλία
Ένας άντρας αποκεφαλισμένος και αναφορές για πολλούς τραυματίες από την επίθεση τζιχαντιστών σε εργοστάσιο στην Grenoble όπου ύψωσαν τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο εισέβαλαν στο εργοστάσιο και έπεσαν επάνω σε φιάλες αερίου για να προκαλέσουν έκρηξη. Σύμφωνα με άλλη πηγή, ένας από τους δράστες εισέβαλε στο εργοστάσιο κρατώντας ισλαμική σημαία και πυροδότησε γκαζάκια.

Το εργοστάσιο ανήκει στην Air Products, εταιρεία παραγωγής βιομηχανικού αερίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Air Liquide, γαλλικής εταιρείας που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Οι αρχές βρήκαν το αποκεφαλισμένο πτώμα κοντά στο εργοστάσιο, ενώ αναφέρεται ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Έχουν προχωρήσει σε 1 σύλληψη, ενώ υπάρχουν αναφορές για 2 επιτιθέμενους που κουβαλούσαν ισλαμικές σημαίες

Το κεφάλι βρέθηκε σε απόσταση 9 μέτρων από το πτώμα και κρεμασμένο σε φράχτη του εργοστασίου μαζί με μια ισλαμική σημαία. Ήταν καλυμμένο με επιγραφές στα αραβικά, με τον συλληφθέντα να λέει στους αστυνομικούς πως είναι μέλος του ISIS.


Το θύμα εκτιμάται ότι αποκεφαλίστηκε πριν από την εισβολή των δραστών στο εργοστάσιο.

Ο δράστης, γύρω στα 30, είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας όπως μεταδίδει το iTele. Εσωτερική πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας αποκάλυψε πως τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν σημάδα για επικείμενη επίθεση.

"Η εταιρεία μας βρίσκεται μπροστά από την Air Products και από την έκρηξη σείστηκε το κτίριό μας. Δεν υπήρξαν ζημιές. Ήμουν στην καρέκλα μου και μιλούσα στο τηλέφωνο με πελάτες όταν συνέβη το περιστατικό. Οι δυνάμεις ασφαλείας δεν είχαν έρθει ακόμα στο σημείο για να μας συμβουλεύσουν να εκκενώσουμε την περιοχή", σημείωσε η Sylvie, εργαζόμενη του Axel Sarl στο Saint-Quentin-Fallavier, μιλώντας στο IBTimes.

Ο πρωθυπουργός Manuel Valls διέταξε να τοποθετηθεί ασφάλεια σε ευαίσθητες τοποθεσίες σε όλη την περιφέρεια της Rhône-Alpes, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ κατευθύνεται προς το εργοστάσιο Air Products στο Σεν-Κουεντέν-Φαλαβιέ, κοντά στην Grenoble.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα επιστρέψει αμέσως μετά το μεσημέρι από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι, όπου συγκαλείται επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας.

"Υπάρχει συναισθηματική φόρτιση αλλά αυτή δεν μπορεί να είναι η μόνη απάντηση. Πρέπει να λάβουμε προληπτικά μέτρα. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες. Θα αποχωρήσω μετά από αυτές μου τις δηλώσεις. Θα έχω συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο στις 5.30 το απόγευμα. Ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε και επαφίεται στις αρμόδιες αρχές να δώσουν περισσότερες πληροφορίες", δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Η επίθεση έρχεται σχεδόν έξι μήνες μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών στο Παρίσι όπου πέθαναν 17 άνθρωποι. Οι επιθέσεις ξεκίνησαν με τους πυροβολισμούς στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Πηγή: newsit
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ