2015-06-30 16:39:49
Φωτογραφία για ΔΕΝ «ΒΛΕΠΕΙ» Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα παραμείνει προς το παρόν στο ευρώ ακόμη και με «όχι»

Δεν «βλέπει» η Άγκελα Μέρκελ πραγματικές ενδείξεις για μία συμφωνία της τελευταίας στιγμής μεταξύ Αθήνας και θεσμών πριν την εκπνοή του προγράμματος διάσωσης τα μεσάνυχτα της Τρίτης, λέγοντας επίσης ότι δεν είναι ενήμερη για νέα πρόταση εκ μέρους του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πέραν αυτής της περασμένης Παρασκευής. «Τα μεσάνυχτα το πρόγραμμα λήγει. Και δεν είμαι ενήμερη για πραγματικές ενδείξεις για κάτι άλλο» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος το μεσημέρι της Τρίτης. «Πέραν αυτού, είναι σαφές ότι δεν θα κλείσουμε τους διαύλους επικοινωνίας μετά τα μεσάνυχτα [...] αυτό σημαίνει ότι η πόρτα παραμένει ανοιχτή, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο σχετικά με αυτό» δήλωσε.

Ερωτηθείσα εάν γνωρίζει για πρόταση της τελευταίας στιγμής προς την Ελλάδα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η Μέρκελ απάντησε: «Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η τελευταία πρόταση από την Κομισιόν για την οποία είμαι ενήμερη είναι αυτή της περασμένης Παρασκευής».


Νωρίτερα, Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο πρακτορείο Reuters ότι η κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ πιστεύει ότι είναι πολύ αργά πλέον για να εξεταστεί παράταση του προγράμματος. H Ελλάδα θα παραμείνει για την ώρα στο ευρώ ακόμα και αν οι πολίτες ψηφίσουν «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε σε Γερμανούς βουλευτές, σύμφωνα με το Bloomberg. Με βάση τις ίδιες πηγές του πρακτορείου που συμμετείχαν σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση την Τρίτη, ο Β. Σόιμπλε ανέφερε ακόμα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει ότι είναι αναγκαίο για να προστατέψει το ευρώ αν οι Έλληνες ψηφίσουν κατά των όρων της διάσωσης στο δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, προσθέτει το Bloomberg.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ