2015-07-06 19:00:54
Φωτογραφία για Ρέντσι: Ή αλλάζουμε ή τελείωσε η Ευρώπη
Την άποψη ότι αν η Ευρωπαίοι παραμείνουν δέσμιοι άκαμπτων κανόνων και γραφειοκρατών, η Ευρώπη τελείωσε διατυπώνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, καλώντας παράλληλα σε άμεση επίλυση του ελληνικού ζητήματος στη Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης.

Όπως γράφει: «η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί άμεσα σε δύο πεδία δράσης: στην επίλυση του ελληνικού ζητήματος το συντομότερο δυνατό και στην - ακόμη σημαντικότερη – ανοικοδόμηση της Ευρώπης».

«Ήρθε η ώρα να μπουν στο τραπέζι τα ζητήματα της ανάπτυξης, των υποδομών, της κοινής πολιτικής για τη μετανάστευση, της καινοτομίας και του περιβάλλοντος», συνεχίζει.

Και καταλήγει απευθύνοντας έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για τη χώρας μας.«Η Ελλάδα είναι μία χώρα σε πολύ δύσκολη κατάσταση από οικονομικής και κοινωνικής άποψης. Οι συναντήσεις της Τρίτης πρέπει να ανοίγουν έναν οριστικό δρόμο για την επίλυση αυτής της επείγουσας κατάστασης», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.


O Ρέντζι για την Ελλάδα στο Facebook «Να βρεθεί οριστικός τρόπος για να επιλυθεί αυτή η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της Ελλάδας» ζητά μέσω της σελίδας του στο Facebook o Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι. «Υπάρχουν δυο ανοιχτά εργοτάξια με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε γρήγορα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις Βρυξέλλες. Το πρώτο αφορά την Ελλάδα, μια χώρα που βρίσκεται σε δύσκολη, σαφώς, οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Οι αυριανές συναντήσεις θα πρέπει να υποδείξουν έναν οριστικό τρόπο για να επιλυθεί αυτή η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Το δεύτερο, ακόμη πιο σαγηνευτικό και δύσκολο, αλλά που δεν παίρνει άλλη αναβολή, είναι το εργοτάξιο της Ευρώπης. Εδώ και μήνες επιμένουμε ότι πρέπει να συζητήσουμε όχι μόνον για λιτότητα και προϋπολογισμούς, αλλά για ανάπτυξη, υποδομές, κοινές πολιτικές για την μετανάστευση, τον εκσυγχρονισμό, το περιβάλλον. Με μια λέξη: πολιτική, όχι μόνον παραμέτρους. Αξίες, όχι μόνον αριθμούς.Αν μείνουμε ακίνητοι, εγκλωβισμένοι σε γραφειοκρατίες και κανονισμούς, η Ευρώπη τέλειωσε. Το να ανοικοδομήσουμε μια διαφορετική Ευρώπη δεν θα είναι εύκολο, μετά από τα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσπαθήσουμε να το πράξουμε, όλοι μαζί. Η Ιταλία θα καταβάλλει την προσπάθεια που της αναλογεί».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ