2015-07-09 17:23:14
Φωτογραφία για ΕΤΣΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΣΙΛΒΑ! (PHOTOS)
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε τον νέο προπονητή, Μάρκο Σίλβα και εκείνος δήλωσε έτοιμος να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Γεμάτος αυτοπεποίθηση, με πλήρη γνώση των συνθηκών στον Ολυμπιακό και τη χώρα μας, ο Μάρκο Σίλβα εμφανίστηκε, κατά την παρουσίασή του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, έτοιμος να αντεπεξέλθει στις μεγάλες προκλήσεις που συνοδεύουν την ανάληψη του πόστου του προπονητή στον Θρύλο. Η παρουσίαση έγινε στα γραφεία του συλλόγου, στην Πλατεία Αλεξάνδρας και ο κ. Σίλβα τόνισε πως είναι υπερήφανος που ήρθε να δουλέψει στη χώρα μας σε μια τόσο δύσκολη συνθήκη!

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ολυμπιακού, κ. Κώστας Καραπαπάς, καλωσόρισε τους δημοσιογράφους και τα μέλη της Διοίκησης του Θρύλου και έδωσε άμεσα τον λόγο στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ, κ. Γιάννη Βρέντζο, προκειμένου να απευθύνει ένα σύντομο καλωσόρισμα στον κ. Μάρκο Σίλβα.

«Σήμερα παρουσιάζουμε τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού, τον Μάρκο Σίλβα και με την ευκαιρία, μιας και είναι η πρώτη συνάντησή μας με τους εκπροσώπους του Τύπου για την αγωνιστική περίοδο 2015-16, είναι μαζί μας ο Μιχάλης Κουντούρης, Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και υπεύθυνος για το αγωνιστικό τμήμα, καθώς και ο νέος Αθλητικός Διευθυντής, ο Γρηγόρης Γεωργάτος
. Ο Μάρκο Σίλβα, ένας από τους σημαντικότερους προπονητές στην Πορτογαλία και ένας από τους πλέον ανερχόμενους στην Ευρώπη, ήταν εξαρχής η πρώτη μας και μοναδική επιλογή ως νέος προπονητής του Ολυμπιακού, γιατί θεωρούμε ότι η μέχρι τώρα καριέρα του, οι επιτυχίες που είχε και οι φιλοδοξίες που έχει, ταιριάζει απόλυτα στο project της ομάδας του Ολυμπιακού», ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Βρέντζου.

Τον λόγο πήρε εν συνεχεία ο κ. Μιχάλης Κουντούρης: «Θα ήθελα να καλωσορίσω και εγώ από την πλευρά μου τον νέο προπονητή και να του ευχηθώ καλή επιτυχία. Δεν έχουμε πολλά λόγια να πούμε. Είναι νωρίς έτσι κι αλλιώς. Αυτό που ήθελα εγώ να πω είναι ότι με τα λίγα λόγια που είπαμε με τον νέο προπονητή, μου δείχνει ότι είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, εκτός από νέος και εργατικός. Εμείς με τη σειρά μας, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να τον βοηθήσουμε και στην προετοιμασία της ομάδας και στην προετοιμασία και να του δώσουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να φτιάξει την ομάδα που όλοι θέλουμε».

Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Γεωργάτος επεσήμανε: «Θέλω να καλωσορίσω και εγώ τον νέο προπονητή. Του εύχομαι κάθε επιτυχία. Θα ήθελα να πω δυο λόγια. Οι περισσότεροι με ξέρετε, είμαι πολλά χρόνια στον σύλλογο αυτό. Θα ήθελα να σας πω το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε αυτό τον σύλλογο. Θα ήθελα να τονίσω το πώς σε κάνει αυτός ο σύλλογος να βλέπεις τη διαφορά, σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Με το που φοράει κάποιος τη φανέλα, είτε ως νέος ποδοσφαιριστής, είτε ο νέος τεχνικός που έρχεται, καταλαβαίνει αμέσως με το που μπαίνει στο Καραϊσκάκη ή στο Ρέντη, παίρνεις δύναμη, γεμίζεις περηφάνια, ένα δυνατό συναίσθημα ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ομάδα. Στα χρόνια που δούλευα στην Ακαδημία κάθε μέρα έβλεπα να γίνονται τεράστια έργα και να μεγαλώνει ο σύλλογος και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και αυτά συνεχίζονται. Από την πλευρά της Διοίκησης είναι αυτό το πιο σημαντικό, η θέληση αυτός ο σύλλογος διαρκώς να μεγαλώνει. Ο προπονητής μας θα έχει όλη τη στήριξη και τη βοήθεια που πρέπει να έχει. Αν είμαι αυτή τη στιγμή σε αυτή τη θέση, είναι γιατί όλοι μου έδειξαν πόσο αγαπημένοι είναι και πόσο βοηθούν ο ένας τον άλλο, για να μεγαλώνει ο σύλλογος και να είμαστε όλοι χαρούμενοι με τα επιτεύγματα και τις νίκες που πρέπει να έχει αυτός ο σύλλογος. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια, αλλά το να μιλάει η δουλειά. Έτσι και εμείς έχουμε αρχίσει ήδη με τον προπονητή μας τη δουλειά και θέλω να πω στον κόσμο που με ξέρει, ότι το μόνο που θα κάνουμε είναι με τη δουλειά μας να βοηθήσουμε για το καλό του Ολυμπιακού και για τίποτα άλλο».

Ο λόγος πέρασε, στη συνέχεια, στον κ. Μάρκο Σίλβα, ο οποίος στον πρώτο του χαιρετισμό τόνισε: «Ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω ελληνικά και έτσι θα μιλήσω τη γλώσσα μου. Θέλω να σας πω πόσο περήφανος αισθάνομαι που έχω έρθει να δουλέψω στον Ολυμπιακό. Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος, γιατί γνωρίζω ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Και έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης. Νιώθω χαρά και περηφάνια που είμαι εδώ σε αυτό το σπουδαίο κλαμπ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, τη Διοίκηση, όλους όσοι έχουν δείξει εμπιστοσύνη σε εμένα και τους βοηθούς μου. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την εμπιστοσύνη αυτή και θέλω από σήμερα κιόλας να ανταποδώσω αυτή την εμπιστοσύνη με τη δουλειά μου και να έρθουν καλά αποτελέσματα για την ομάδα μας.

Θέλω να προσθέσω ότι ξέρω καλά την ευθύνη που έχω αυτή τη στιγμή, αφού ξέρω πόσο θερμοί είναι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και πόσο πολύ αγαπάνε τον σύλλογο. Θέλω να δουλεύω καθημερινά για το καλό του συλλόγου, να προσπαθήσω με όλα τα μέσα και τόσο από την πλευρά μου όσο και από εκείνη των ποδοσφαιριστών μου, να κάνουμε όλα όσα χρειάζονται για να πάει ο Ολυμπιακός ακόμη καλύτερα. Να εκπληρώσουμε τους στόχους μας, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, αλλά και να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

Γνωρίζω πως το σημαντικό δεν είναι να ολοκληρώσουμε τη χρονιά έχοντας κερδίσει μόνο τίτλους, αλλά έχοντας δώσει και στους φιλάθλους μας τη χαρά να απολαύσουν όμορφο ποδόσφαιρο. Η κατάκτηση των τίτλων δεν είναι το μόνο που ζητάει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και θέλουμε να συνεχίσει να γίνεται. Αυτό που θέλουμε είναι ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο για να υποστηρίξει την ομάδα του να βλέπει ένα όμορφο ποδόσφαιρο, επιθετικό».

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων προς τον κ. Σίλβα.

Ερωτηθείς για την άποψή του σχετικά με τις μεταγραφές αεροδρομίου που επιθυμεί ο κόσμος, είπε: «Όσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό καταλαβαίνουν πως θέλουν να έρχονται παίκτες που να μπορούν να βοηθήσουν. Σημασία οι παίκτες όταν φεύγουν να είναι πιο διάσημοι απ' όταν ήρθαν» και συνέχισε λέγοντας: «Δεν πιστεύω πως θα ζητήσω κάτι άλλο από τους παίκτες να τα δίνουν όλα και να συνεχίσουν για το καλύτερο δυνατό».

Για την ανοδική πορεία του ως προπονητής και για το εάν μίλησε με τους Ζαρντίμ και Περέιρα: «Με τον Ζαρντίμ δεν έχω μιλήσει. Με τον Περέιρα ναι. Είπαμε κάποια πράγματα. Ένας προπονητής θέλει πάντα να βελτιώνεται και νιώθω πολύ χαρούμενος που κάνω πλέον το επόμενο μεγάλο βήμα και που έχω τις κατάλληλες συνθήκες και τα εφόδια για προχωρήσω».

Για τις δύσκολες συνθήκες στη χώρα μας επεσήμανε: «Καταλαβαίνω την κατάσταση και παρακολουθώ με αγωνία τις εξελίξεις. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Εμένα δεν με επηρέασε καθόλου αυτό. Στην απόφασή μου. Αντίθετα νιώθω περήφανος που ήρθα εδώ σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση».

Τον λόγο πήρε και ο κ. Βρέντζος, ο οποίος εξήγησε: «Σίγουρα τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένα θέμα στις συζητήσεις επειδή υπάρχει αβεβαιότητα. Είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε τα εχέγγυα να προχωρήσουμε και απόδειξη είναι πως ο Μάρκο είναι εδώ. Η πρώτη δυσκολία είναι πως ενώ εδώ έχουμε κρίση το ποδόσφαιρο έξω ανθεί. Μία μικρομεσαία αγγλική ομάδα έχει περισσότερα έσοδα εμπορικά και από χορηγούς και από όλες τις ομάδες μαζί στην Ελλάδα. Το δεύτερο είναι το φορολογικό καθεστώς. Ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθεί να φέρει μεγάλους παίκτες η φορολογία εδώ είναι υψηλή και δεν δίνει κίνητρα ή παροχές σε παίκτες. Είναι 50% πάνω και περιλαμβάνει μεγάλο μέρος του μπάτζετ. Εμείς τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει 90 εκατ. ευρώ σε φόρους. Ας δουν και οι άλλες ομάδες τι έχουν δώσει και τι όχι».

Αναφερόμενος στις Ακαδημίες και την ομάδα Νέων τόνισε: «Φυσικά και θα βλέπω την 2η ομάδα. Θα παρακολουθώ την ομάδα και όποιος ξεχωρίζει και θα μπορεί να βοηθήσει θα τον έχουμε μαζί». Στην συνέχεια παρενέβη ο Γρηγόρης Γεωργάτος για να ξεκαθαρίσει πως πρώτη ομάδα και Ακαδημία είναι ένα και να τονίσει πως ο ίδιος συζήτησε με τον προπονητή για το θέμα αυτό και συμφώνησαν πως το βάρος θα πέσει τώρα στην πρώτη ομάδα και ότι στη συνέχεια θα κοιτάξουν πιο διεξοδικά και το θέμα της Ακαδημίας.

Για τους προκατόχους του από την Πορτογαλία οι οποίοι δούλεψαν στον Ολυμπιακό και την εικόνα που είχε από εκείνους: «Δεν με απασχολεί τι έγινε με τις περιπτώσεις του Λεονάρντο Ζαρντίμ και του Βίτορ Περέιρα. Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις ο Ζαρντίμ και ο Περέιρα. Ο πρώτος έφυγε στην μέση της χρονιάς και ο άλλος πήρε τίτλους. Εγώ έχω την δική μου προσέγγιση. Πιστεύω στην δουλειά και στην προσπάθεια της ομάδας για τις επιτυχίες».

Για το εάν προτίθεται να ρίξει ιδιαίτερο βάρος, πέρα από την Ακαδημία και σε γηγενείς ποδοσφαιριστές: «Ναι. Είναι κάτι που θέλω να κάνω. Να δούμε τα δικά μας παιδιά. Ήταν ένα στοίχημα στην Σπόρτινγκ. Το έκανα και εκεί. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και εδώ. Δεν είναι απλό. Δεν μπορείς να το πετύχεις αυτό από την μία ημέρα στην άλλη και να γεμίζεις με παιδιά της Ακαδημίας την πρώτη ομάδα του συλλόγου».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ