2015-07-19 13:15:31
Φωτογραφία για Πάτρα: Δεν πήρε άδεια πυρασφάλειας το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων!
Το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» το οποίο φιλοξενεί το σύνολο σχεδόν των θεατρικών παραγωγών του ΔΗΠΕΘΕ και όχι μόνο, δεν πήρε άδεια πυρασφάλειας.

Κατά συνέπεια δεν μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία του. Το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» βέβαια ούτως ή άλλως από τον ερχόμενο χειμώνα θα έπρεπε να κλείσει για να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εργασίες αναστήλωσης και όλες οι υπόλοιπες δουλειές που χρειάζεται να γίνουν στο κτίριο, που λόγω της φθοράς τους χρόνου και της υγρασίας δεν είναι σε καλή κατάσταση, τόσο στο εσωτερικό του, όσο και στο εξωτερικό του.

Η εξέλιξη όμως αυτή επισπεύδει τις διαδικασίες, καθώς δίχως το κτίριο να έχει άδεια πυρασφάλειας, κανείς δεν πρόκειται να αναλάβει την ευθύνη να δώσει το πράσινο φως για την χρησιμοποίηση του.

Έτσι, ο Κώστας Πελετίδης με το που ενημερώθηκε για το θέμα που προέκυψε, έδωσε εντολή στους πολιτικούς μηχανικούς του Δήμου να μπουν μέσα στο λεηλαητημένο Εργοστάσιο Τέχνης της Ακτής Δυμαίων και να ξεκινήσουν τις εργασίες αποκατάστασης του, με στόχο το θέατρο να είναι έτοιμο – τουλάχιστον λειτουργικά- μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Διαφορετικά, το ΔΗΠΕΘΕ και η Πάτρα γενικότερα δεν θα έχει ούτε έναν χώρο για θεατρικές παραστάσεις.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ