2015-07-23 07:05:57
Φωτογραφία για ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΟΧΥΡΟ ΜΑΧΗΣ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ VD
Για την διαρκή προστασία της πρώτης κατοικίας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για το δεύτερο προαπαιτούμενο νομοσχέδιο. Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτή είναι «οχυρό μάχης» που δεν θα εγκαταλείψει. «Η παρουσία μας είναι οχυρό μάχης για τις μεγάλες ταξικές συγκρούσεις με τα μεγάλα συμφέροντα. Αυτό το οχυρό δεν προτίθεμαι οικιοθελώς να το εγκαταλείψω. Δεν θα γίνουμε ούτε δειλοί, ούτε ριψάσπιδες, ούτε απολογητές χαμένων αγώνων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός χειροκροτούμενος από τους κυβερνητικούς Βουλευτές. Μάλιστα απάντησε εμμέσως και στην κριτική Λαφαζάνη για μάχη καρεκλών, λέγοντας ότι «μου προκαλούν θλίψη αυτές οι επισημάνσεις».

«Η προστασία της πρώτης κατοικίας από αυτήν την κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι διαρκής», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Η ύπαρξη αυτής της κυβέρνησης αποτελεί διαρκής εγγύηση της πρώτης κατοικίας. Χωρίς αυτήν την εγγύηση εμείς δεν υπάρχουμε». «Οι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας δεν θέτουν σε κίνδυνο την προστασία της πρώτης κατοικίας. Σήμερα συναντήθηκα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και η δέσμευση ήταν σαφέστατη. Το φθινόπωρο θα έρθει και νομοθετική ρύθμιση», τόνισε ο Πρωθυπουργός διαψεύδοντας «την παραπληροφόρηση και την παραφιλολογία που οργιάζουν».


Αναφερόμενος στην ιδιοκτησία του προγράμματος, που η αντιπολίτευση του ζητά να την αποδεχθεί ο κ. Τσίπρας ήταν σαφής ότι δεν ανήκει στην ελληνική πλευρά. «Οι συντηρητικές δυνάμεις πέτυχαν μία πύρρεια νίκη. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχασαν την ηγεμονία τους στην Ευρώπη», είπε και τόνισε: «Αναρωτιέστε για την κηδεμονία του προγράμματος. Αυτή είναι η μεγάλη τους απώλεια. Μετά από έξι μήνες δεν μπορεί κανείς να πει ότι η ιδιοκτησία του ανήκει στην ελληνική πλευρά», τόνισε.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ