2012-05-07 13:14:19
Φωτογραφία για Στο Τσίπρα το πρώτο τηλεφώνημα Σαμαρά μετά την εντολή
Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα πάρει ο Αντώνης Σαμαράς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε λίγες ώρες. Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στο γραφείο του στη Βουλή και από εκεί θα ξεκινήσει τις επαφές με τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις, αποκλείοντας εκ προοιμίου -όπως τονίζουν οι συνεργάτες του- την οποιαδήποτε επαφή με τη Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα ακολουθήσει τη λαϊκή εντολή, δηλαδή θα απευθυνθεί κατά σειρά στα κόμματα που εξέλεξε ο ελληνικός λαός. Έτσι, το πρώτο τηλεφώνημα θα γίνει στον Αλέξη Τσίπρα ώστε αν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αποδεχθεί την πρόσκληση, να ακολουθήσει συνάντηση των δύο αρχηγών.

Όπως σημειώνουν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς στις διερευνητικές επαφές του θα φέρει στο τραπέζι την πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης με τον ίδιο ως πρωθυπουργό (ως αρχηγό πρώτου κόμματος) χωρίς όμως αυτό να είναι και προαπαιτούμενο. Η συζήτηση με τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις, πάντως, όπως ξεκαθαρίζουν στη ΝΔ, θα γίνει σε ρεαλιστικό και φιλοευρωπαϊκό επίπεδο.


Τι λένε οι πληροφορίες από το αρχηγείο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε διαρκή σύσκεψη βρίσκεται το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ από το πρωί αποτιμώντας τα εκλογικά αποτελέσματα και εξετάζοντας τα σενάρια της επόμενης μέρας.

Όπως τονίζουν πηγές από την Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει επικοινωνία και συνεννόηση πρωτίστως με τις Αριστερές δυνάμεις (ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ) έχοντας ως σημαία το μήνυμα της κάλπης, όπως το εισέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, την ήττα της μνημονιακής πολιτικής.
Star.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ