2015-08-17 14:57:52
Φωτογραφία για Η δολοφονία στο νησί της Υδρας, που έχει προκαλέσει ανατριχίλα - Αυτός είναι ο αδικοχαμένος εστιάτορας
Η δολοφονία του Μανώλη Οικονόμου στο... κοσμοπολίτικο νησί τηςΥδρας, έχει προκαλέσει ανατριχίλα όχι μόνο στους κατοίκους του νησιού, αλλά και στους χιλιάδες Ελληνες και ξένους πελάτες της γνωστής ταβέρνας «Γειτονικόν». 

Η εικόνα της Χριστίνας στην κουζίνα και του Μανώλη στην ψησταριά, να παλεύουν κάθε μέρα να κρατήσουν ψηλά τη φήμη του εστιατορίου τους, είναι για τους συχνούς επισκέπτες του νησιού, μια εικόνα οικεία.

Το «Γειτονικόν», είναι το σήμα κατατεθέν της Ξερής Ελιάς, της περιοχής που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από το πολύβουο λιμάνι της Υδρας.

Ο 67χρονος Μανώλης και η 58χρονη Χριστίνα περιγράφονται από τους κατοίκους της Ύδρας ως ένα αγαπητό ζευγάρι. «Προσωποποίηση της ευγένειας και της ηρεμίας», λένε σοκαρισμένοι. 

Για χρόνια διατηρούν μία από τις καλύτερες ταβέρνες στην οποία συχνάζουν Υδραίοι, αλλά και πολλοί επισκέπτες του νησιού, ανάμεσα στους οποίους επώνυμοι Αθηναίοι, επιχειρηματίες, δικηγόροι, γιατροί και δημοσιογράφοι.


«Η ταβέρνα της Χριστίνας», λένε οι ντόπιοι. Ετσι την αναζητούσαν οι τουρίστες, καθώς πολλοί ταξιδιωτικοί οδηγοί που έχουν κάνει αφιέρωμα στο εστιατόριο το ανέφεραν με αυτόν τον τρόπο.

Ο αδικοχαμένος Μανώλης Οικονόμου, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Είχε ξεκινήσει από μάγειρας σε πλοία και συνήθιζε να δίνει σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη, το φαγητό που περίσσευε στο τέλος της ημέρας.

Η Χριστίνα Μερτζάνη-Οικονόμου είχε γίνει θέμα τον περασμένο Ιούνιο στην ηλεκτρονική έκδοση των New York Times μιλώντας για την Ελλάδα της κρίσης. Ο δημοσιογράφος έγραψε για εκείνη ότι εργάζεται 12 ώρες την ημέρα στο μαγαζί τα τελευταία 23 χρόνια.

Κοντά στους Γεωργιανούς η ΕΛ.ΑΣ.

Μέλη μιας συμμορίας από την Γεωργία αναζητούνται ως δράστες της δολοφονίας στο σπίτι του ζευγαριού στην Υδρα. Εχουν προσαχθεί ως ύποπτοι πέντε Γεωργιανοί και δύο άλλοι αναζητούνται στα νότια προάστια.

Η σύζυγος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι από την προφορά των δραστών πιστεύει ότι πρόκειται για Γεωργιανούς.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε θαλάσσιο ταξί τους 5 και τους συνέλαβαν, αλλά δύο άλλοι διέφυγαν με θαλάσσιο ταξί έχοντας πάρει μαζί τους τα κλεμμένα μετρητά και κοσμήματα.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο Μανώλης Οικονόμου, μαζί με την σύζυγό του, Χριστίνα, έφυγαν από την ταβέρνα τα ξημερώματα της Κυριακής και επέστρεψαν στο σπίτι τους. Οι δράστες μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο γύρω στις 03:30.

Υποχρέωσαν την γυναίκα να πιει υπνωτικό, την έδεσαν χειροπόδαρα, της έκλεισαν τα μάτια με ύφασμα και επιτέθηκαν στον σύζυγό της, που κοιμόταν σε διπλανό δωμάτιο.

Τον έδεσαν χειροπόδαρα σε μία καρέκλα και τον βασάνισαν για να τους πει που υπάρχουν κοσμήματα και μετρητά.

Εφυγαν αρπάζοντας κοσμήματα και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Η γυναίκα κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Ο άνδρας είχε ήδη πεθάνει.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ