2015-08-17 15:40:05
Φωτογραφία για Περιβαλλοντικό έγκλημα στο μοναδικό ψαροχώρι της Αχαΐας - Πέταξαν νεκρά ψάρια στο λιμανάκι [photos]
Με νεκρά ψάρια γέμισε το πρωί της Δευτέρας το μικρό λιμανάκι στις Αλυκές... Το μοναδικό ψαροχώρι της Αχαΐας και το περίφημο αλιευτικό καταφύγιο, γέμισε νεκρά ψάρια ενώ η δυσοσμία σήμανε συναγερμό στους κατοίκους του μικρού οικισμού οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

Στο σημείο βρέθηκε ο αντιδήμαρχος του δήμου δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος, ο οποίος επιβεβαίωσε τις καταγγελίες που έγιναν στο tempo24.gr. "Είναι κρίμα. Τη στιγμή που ο δήμος αγωνίζεται και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, να νομιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί το καταφύγιο ώστε να γίνει τουριστικός προορισμός, να βλέπουμε τέτοιες σκηνές. Ο δήμος δεν πρόκειται να επιτρέψει καμία παρανομία. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε το λιμανάκι και το ψαροχώρι των Αλυκών, αλλά θέλουμε όμως και τη βοήθεια των κατοίκων της περιοχής",τόνισε στο tempo24.gr ο κ. Ραυτακόπουλος.

Πρόσθεσε επίσης, ότι στόχος του δήμου είναι να απομακρυνθούν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές από το λιμανάκι των Αλυκών, για το λόγο αυτό, έχουν ήδη σταλεί και ολοκληρώσει την καταγραφή τους, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας δόμησης του δήμου. Πολύ σύντομα, σύμφωνα με τον κ. Ραυτακόπουλο θα μπορεί ο δήμος, να εντάξει το έργο της αξιοποίησης σε κάποιο πρόγραμμα ώστε να αρχίσουν οι εργασίες.


"Θέλουμε ένα ψαροχώρι, γραφικό, όμορφο, καθαρό που θα έρχονται οι επισκέπτες και θα βλέπουν τη ζωή των ψαράδων, θα χαίρονται τη βόλτα τους σε ένα από τα λίγα ψαροχώρια της Ελλάδας που παραμένουν "ζωντανά" εδώ και εκατοντάδες χρόνια", καταλήγει ο κ. Ραυτακόπουλος.

Σε ότι αφορά την απόρριψη των νεκρών ψαριών, έχουν ήδη ειδοποιηθεί οι αρμόδιες αρχές και διεξάγονται έρευνες. "Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μολύνει το περιβάλλον και τις θάλασσές μας", τονίζει ο αντιδήμαρχος.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ