2015-08-24 05:56:16
Φωτογραφία για Πάτρα: Προφυλακιστέος ο 26χρονος για το μαχαίρωμα στο Ρίο - Τι λέει ο δικηγόρος του
Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα ο 26χρονος Πατρινός που κατηγορήθηκε για το αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι ξημερώματα Κυριακής στο Ρίο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Βασίλης Μπαλής, μιλώντας στο dete εμφανίστηκε αγανακτισμένος εκφράζοντας την πικρία του για την απόφαση. Υποστήριξε πως δεν μπορεί να σταθεί η άσκηση ποινικής δίωξης για κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας και μάλιστα από πρόθεση.

Και τόνισε πως από κανένα στοιχείο της δικογραφίας, ούτε και από το βίντεο που υπάρχει προκύπτει ανάμειξη του κατηγορουμένου στο επεισόδιο εντός του καταστήματος. Παρά μόνον συμμετοχή του εξερχόμενος του μαγαζιού και όταν στο επεισόδιο ενεπλάκησαν περισσότερα άτομα.

Στο μεταξύ, ο κ. Μπαλής επεσήμανε και τη συμπεριφορά ενός εκ των αστυνομικών οι οποίοι συνόδευαν τον κατηγορούμενο στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών. Παρ’ ό,τι ευχαρίστησε τους υπόλοιπους αστυνομικούς για τη στάση τους και την άσκηση των καθηκόντων τους, υπογράμμισε την στάση ενός ο οποίος πριν την ανακοίνωση της απόφασης προφυλακίσεως …απαίτησε από τους παριστάμενους κατηγορουμένου να εκκενώσουν τον διάδρομο «ωσάν να γνώριζε εκ των προτέρων την απόφαση».


Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Συνηγόρου, με αποτέλεσμα ο ένστολος συνοδός να διατάξει τη συνδρομή δύο μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επαναλαμβάνοντας την απαίτηση να εκκενωθεί ο διάδρομος και φωνάζοντας, κατά τον δικηγόρο: «Εγώ αποφασίζω».

Θυμίζουμε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση 23 ετών, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους χθες και αφού του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την κατηγορία της σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Οι δύο νεαροί παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στις Αρχές με αφορμή το επεισόδιο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα άρχισαν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής σε νυκτερινό κέντρο στην παραλία του Ρίου, με δύο αστυνομικούς που παραθέριζαν στην περιοχή.

Κατά την συμπλοκή ο ένας εκ των συλληφθέντων μαχαίρωσε τον έναν αστυνομικό . Για την υπόθεση αυτή είχαν συλληφθεί άλλα τρία άτομα που κατηγορούνται ο ένας για σωματικές βλάβες, ο μπάρμαν του καταστήματος για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και ο ιδιοκτήτης του νυκτερινού κέντρου για ψευδορκία.

Οι δύο πρώτοι μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους! Εν τω μεταξύ ο τραυματίας που έφερε δύο μαχαιριές νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Πάτρας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ