2012-05-07 20:02:18
Φωτογραφία για ΓΚΟΝΣΑΛΒΕΣ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΛΥΣΗ Ο ΝΤΟΜΙΝΓΚΟΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Ο Πορτογάλος Οράσιο Γκονσάλβες, πρώην προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, μίλησε στο "onsports.gr" και έπλεξε το εγκώμιο του συμπατριώτη του και πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού, Ντομίνγκος Πασιένσια.

Αναλυτικά Στην πλατεία Αλεξάνδρας θεωρούν ότι ο 43χρονος προπονητής, διαθέτει όλο το «πακέτο» για ν’ αναλάβει τους «ερυθρόλευκους» και να φορέσει την φόρμα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Οράσιο Γκονσάλβες έχοντας θητεία πολλών ετών στον σκληρό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου (ως προπονητής των ακαδημιών του Αστέρα και χεντ κόουτς της πρώτης ομάδας των Αρκάδων) σκιαγραφεί το πορτρέτο του Ντομίνγκος Πασιένσια.

Παράλληλα, σχολιάζει την πίεση που ασκείται παραδοσιακά σε κάθε προπονητή στην πειραϊκή ομάδα αλλά και την βαριά κληρονομιά που... περιμένει τον διάδοχο του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού..

- Αποτελεί μία καλή λύση Ντομίνγκος Πασιένσια για τον πάγκο του Ολυμπιακού στην μετά – Βαλβέρδε εποχή;


«Πρόκειται για έναν νεαρό, μοντέρνο και φιλόδοξο προπονητή. Εκανε πολύ καλή δουλειά σε όλες τις ομάδες που εργάστηκε, με αποκορύφωμα το πέρασμά του από την Μπράγκα, την οποία οδήγησε τον τελικό του Europa League. Στην Πορτογαλία λογίζεται ως ένας από τους πλέον ανερχόμενους τεχνικούς και πολλοί προδιαγράφουν το λαμπρό μέλλον του στους πάγκους. Θα έλεγα ότι αποτελεί μία εξαιρετική λύση για τον Ολυμπιακό».

- Πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος και τα ΜΜΕ στην Πορτογαλία την πιθανότητα συνεργασίας με τον Ολυμπιακό;

«Οι εφημερίδες και γενικότερα τα ΜΜΕ έχουν καταγράψει τις συζητήσεις που γίνονται και παρακολουθούν με ενδιαφέρον το θέμα. Από εκεί και πέρα πάντως, ο Ντομίνγκος αποφεύγει να μιλήσει και κρατάει κλειστά τα χαρτιά του».

- Ποιο είναι το αγωνιστικό προφίλ που χαρακτηρίζει τις ομάδες του Ντομίνγκος;

«Αρέσκεται στο σύγχρονο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Το passing game, οι αυτοματισμοί και οι πίεση ψηλά στον αντίπαλο, αποτελούν τα κύρια στοιχεία των ομάδων του. Το γεγονός ότι υπήρξε και ο ίδιος ποδοσφαιριστής, τον βοηθά ώστε να είναι πιο κοντά στη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών με τους οποίους δουλεύει στις ομάδες που τον επιλέγουν. Οι σχέσεις του με τους παίκτες είναι εξαιρετικές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα πειθαρχίας».

- Μπορεί να αντεπεξέλθει με επιτυχία στις αυξημένες απαιτήσεις του πρωταθλητή Ολυμπιακού;

«Είναι προπονητής πρώτης γραμμής. Συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να δουλέψει όχι μόνο στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα, αλλά και σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα στην Πορτογαλία».

- Πόσο εύκολη μπορεί να είναι η επιβίωση του στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεδομένης της πίεσης που μεταφέρει στον εκάστοτε προπονητή ο «ηλεκτρικός πάγκος» του Ολυμπιακού;

«Η ίδια πίεση υπάρχει και στην Πορτογαλία. Μετά την συνεργασία του με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, διαθέτει και την εμπειρία της συνεργασίας με ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Μην ξεχνάμε όμως πως και στην Μπράγκα, δοκίμασε τις δυνάμεις και τις αντοχές του σε υψηλό επίπεδο».

- Μπορεί να γίνει ο νέος… Βαλβέρδε του Ολυμπιακού;

«Σαφέστατα ναι, αν και με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπο του Βαλβέρδε, προσωπικά θεωρώ τον Ντομίνγκος μεγαλύτερο προπονητικό όνομα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ