2015-09-05 00:12:39
Φωτογραφία για Κατεπείγουσα ΕΔΕ για την τραγωδία στο Δαφνί που στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους
23:19 Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί», από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος.

Ταυτόχρονα, συγκρότησε Επιτροπή υπό το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) συνέπεια της οποίας ήταν τρεις ασθενείς να χάσουν τη ζωή τους και άλλος ένας να αφήσει την τελευταία του πνοή λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο «Αττικόν», στο οποίο είχε μεταφερθεί.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και ο υπουργός Υγείας ο οποίος αφού ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έδωσε οδηγίες για το συντονισμό της επιχείρησης μεταφοράς, εξέτασης και διακομιδής των ασθενών του συγκεκριμένου κτιρίου.


Στη συνέχεια ο υπουργός μετέβη επιτόπου, επικεφαλής υπηρεσιακών στελεχών, προκειμένου να επιβλέψει την όλη επιχείρηση.

Οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

18:03 Ενας τρόφιμος της ψυχιατρικής πτέρυγας που μάλιστα χαρακτηρίζεται σοβαρό περιστατικό, έβαλε την φωτιά στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις τρεις άλλοι τρόφιμοι σε διπλανό θάλαμο, όπως μεταδίδει το enikos.gr

Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό που από την ώρα που έγινε γνωστό, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Οι πληροφορίες θέλουν τη φωτιά να έχει τεθεί ήδη υπό έλεγχο και αυτή την ώρα άνδρες της πυροσβεστικής ερευνούν τους υπόλοιπους χώρους της πτέρυγας για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Όπως τόνισε πριν από λίγα λεπτά εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν νεκροί από τη φωτιά που ξέσπασε πριν από περίπου μια ώρα, σε ισόγειο κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί.

Ο θάνατος των θυμάτων προήλθε, κατά πάσα πιθανότητα από ασφυξία, όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Έως αυτήν τη στιγμή, δεν είναι γνωστός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε εξέλιξη είναι από τις 4.30 το απόγευμα της Παρασκευής πυρκαγιά σε κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, στο Δαφνί, το οποίο και εκκενώνεται. Επί τόπου έχουν σπεύσει 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Πληροφορίες μιλούν για νεκρούς.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ