2015-09-17 13:28:16
Φωτογραφία για Εξαγωγές κυπριακών προϊόντων σε Κίνα και Ιράν
Στο άνοιγμα νέων αγορών όπως το Ιράν και τη Κίνα στοχοπροσηλώνεται το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, ύστερα από “πολλές και επίμονες προσπάθειες”, αναμένεται να υπογραφεί πολύ σύντομα με την Κίνα Πρωτόκολλο Διμερούς Συνεργασίας για την εξαγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, “ανοίγοντας το δρόμο για την εξαγωγή χαλλουμιού στην τεράστια αυτή αγορά”. Σε χαιρετισμό του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Λάρνακας , ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι “παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, καταφέραμε να διατηρήσουμε στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2013 τις εξαγωγές υπηρεσιών το 2014, στα €7,6 δις”, ενώ για το 2015, οι μέχρι στιγμής προκαταρκτικές ενδείξεις είναι επίσης ενθαρρυντικές”.

H υπηρεσία που βοηθά τους επιχειρηματίες

Στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών σε συνεργασία και με τα Εμπορικά Κέντρα της Δημοκρατίας στο εξωτερικό, για ενίσχυση της εξαγωγικής προσπάθειας των κυπριακών επιχειρήσεων, λειτουργεί στο Υπουργείο μια νέα υπηρεσία, το Export Helpdesk, η οποία μέσω των υπηρεσιών των Εμπορικών Κέντρων φιλοδοξεί να προσφέρει στους Κύπριους εξαγωγείς βοήθεια και καθοδήγηση για διείσδυση στις ξένες αγορές”.


Η προώθηση της εξωστρέφειας των κυπριακών επιχειρήσεων είναι υψίστης σημασίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο σκοπός της λειτουργίας του Export Helpdesk είναι η εφαρμογή επιπρόσθετων μεθόδων και πρακτικών, πέραν των υφισταμένων, σε σχέση με την παραπέρα προώθηση των εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό.

Επίσης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Υπουργείο δέχεται αιτήσεις, μέχρι και τα μέσα περίπου Οκτωβρίου, για την επιχορήγηση της ιδιωτικής συμμετοχής σε εμπορικές εκθέσεις στο εξωτερικό, εντός του 2016, από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς των βιομηχανικών και γεωργικών προϊόντων, της παροχής υπηρεσιών και της ανάπτυξης γης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ