2015-09-23 16:37:40
Φωτογραφία για Πολάκης: Έχω παίξει ξύλο πολλές φορές έξω από το Υπουργείο Υγείας
Την πόρτα του Υπουργείου Υγείας πέρασε σήμερα το μεσημέρι ο Παύλος Πολάκης, αυτή τη φορά ως αναπληρωτής Υπουργός, σε έναν γνώριμο χώρο καθώς όπως ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους κάποτε βρισκόταν εκεί ως συνδικαλιστής και μάλιστα έπαιζε ... ξύλο στο πεζοδρόμιο έξω από το Υπουργείο.

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σημείωσε ότι μέχρι και το 2010 βρισκόταν συνήθως στην πόρτα του υπουργείου στην οδό Αριστοτέλους, υπό καθεστώς κινητοποιήσεων. «Από εδώ και πέρα δεν υπάρχει δικαιολογία» είπε, «ο λαός μάς εμπιστεύθηκε να προχωρήσουμε».

Παράλληλα, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου Υγείας η νέα πολιτική ηγεσία του προανήγγειλε αλλαγές στη λειτουργία του συστήματος υγείας, με αιχμή την πάταξη της διαφθοράς και την επίσπευση των διαδικασιών επίλυσης προβλημάτων που ταλανίζουν εδώ και χρόνια το χώρο της Υγείας.


Η κοινωνία έδωσε στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να κάνει επανεκκίνηση, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, είπε ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, επισημαίνοντας ότι «σήμερα η υγεία κλυδωνίζεται καθημερινά, ενώ διαρκής είναι ο κίνδυνος λειτουργικού μπλακάουτ». «Οφείλουμε αυτό να το ανατρέψουμε», συνέχισε, «θέτοντας ως προτεραιότητα ένα σχέδιο έκτακτης ενίσχυσης του συστήματος με ανθρώπινο δυναμικό και πάταξη της διαφθοράς».

«Πρέπει να υπάρξει μια προσπάθεια ηθικοποίησης του συστήματος Υγείας» είπε χαρακτηριστικά και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμιστικές τομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στον ψυχιατρικό τομέα. Ο χώρος της υγείας πρέπει να είναι «προνομιακός» μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ώστε να υπάρξει η αίσθηση ασφάλειας του πληθυσμού και δίκαιης κατανομής των βαρών, κατέληξε ο κ. Ξανθός. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ