2015-09-23 16:53:04
Φωτογραφία για Τα αποτελέσματα των ανασκαφών στην Αμφίπολη παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη
Με ενδιαφέρον αναμένεται την επόμενη Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση-παρουσίαση της πορείας των ανασκαφικών εργασιών στον πολυσυζητημένο, την τελευταία διετία, λόφο Καστά της Αμφίπολης.

Στην εκδήλωση - παρουσίαση αναμένεται, σύμφωνα με το πρόγραμμα, να μιλήσουν ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας, με θέμα «Αποτελέσματα γεωφυσικών και γεωλογικών ερευνών στον Καστά», αλλά και η αρχαιολόγος, ανασκαφέας Τύμβου Καστά Αμφίπολης, προϊστάμενη Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερίνα Περιστέρη.

Την εκδήλωση - παρουσίαση, με τίτλο «Ερευνώντας τον τύμβο Καστά Αμφίπολης: 2012-2014» διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Στην εκδήλωση του ΑΠΘ, μετά τον χαιρετισμό του πρύτανη - καθηγητή Περικλή Μήτκα, θα ακολουθήσει ομιλία, με θέμα «Αποτελέσματα γεωφυσικών και γεωλογικών ερευνών στον Καστά», από τον κ. Τσόκα και ομιλία με θέμα: «Ταφικό συγκρότημα Τύμβου Καστά Αμφίπολης: Ανασκαφική Έρευνα 2012-2014», από την Κατερίνα Περιστέρη.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ, δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ