2015-09-30 08:00:14
Φωτογραφία για Πούτιν: γνωρίζω ότι οι ΗΠΑ σχετίζονται με την ανατροπή του Γιανουκόβιτς
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι έχεις σίγουρες πληροφορίες για το ρόλο των ΗΠΑ στην ανατροπή του προέδρου της Ουκρανιας Βίκτωρ Γιανουκόβιτς.

 "Οι εταίροι μας στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν κρύβουν ότι στήριζαν όσους τάσσονταν κατά του προέδρου Γιανουκόβιτς ", είπε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη συνέντευξη στον Αμερικάνο δημοσιογράφο Τσάρλι Ρόουζ για τους τηλεοπτικούς σταθμούς CBS και PBS στα πρόθυρα της συμμετοχής του στην 70ή συνεδρίαση της Γενικής Ολομέλειας του ΟΗΕ.

 Στην διευκρινιστική ερώτηση, αν θεωρεί ότι οι ΗΠΑ σχετίζονται με την ανατροπή του Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, όταν αναγκάστηκε να φύγει στη Ρωσία, ο Πούτιν είπε: "Έχω σίγουρες πληροφορίες ".

 Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξήγησε ότι η Ρωσία "έχει χιλιάδες κοινά σχέδια και χιλιάδες διάφορες επαφές με ανθρώπους που μένουν στην Ουκρανία.

"Γνωρίζουμε ποιος, πού, πότε συναντήθηκε, εργάστηκε με ανθρώπους που ανέτρεψαν την εξουσία του Γιανουκόβιτς, πώς τους στήριζαν, πόσο τους πλήρωναν, πώς τους ετοίμαζαν και σε ποιες περιοχές, σε ποιες χώρες και ποιοι ήταν οι προπονητές. Γνωρίζουμε τα πάντα. Και μάλιστα ούτε οι Αμερικάνοι εταίροι μας δεν το κρύβουν πια οι ίδιοι ", είπε ο Πούτιν.


Απαντώντας στην ερώτηση για την στρατιωτική παρουσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα σύνορα με την Ουκρανία και για τους ισχυρισμούς σχετικά με τη δήθεν παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος της διπλανής χώρας, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν έκανε την ερώτηση για την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο έδαφος της Ευρώπης. Τόνισε ότι δεν είναι έγκλημα να έχει κανείς τα στρατεύματά του στο έδαφός του δίπλα στα σύνορα με οποιοδήποτε άλλο κράτος.

 "Στην Ευρώπη είναι εγκατεστημένα τα τακτικά πυρηνικά όπλα των Ηνωμένων Πολιτειών, ας μην το ξεχνούμε. Όλα αυτά σημαίνουν άραγε ότι έχετε καταλάβει τη Γερμανία ή απλώς έχετε μετατρέψει τα στρατεύματα κατοχής σε στρατεύματα του ΝΑΤΟ; Το γεγονός που έχουμε τα στρατεύματά μας στο έδαφός μας δίπλα στα σύνορα με οποιοδήποτε άλλο κράτος, το θεωρείτε έγκλημα; " είπε ο Πούτιν στη συνέντευξη στον Αμερικάνο δημοσιογράφο Τσάρλι Ρόουζ στα πρόθυρα της συμμετοχής στην 70ή συνεδρίαση της Γενικής Ολομέλειας του ΟΗΕ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ