2015-10-08 18:09:16
Φωτογραφία για ΒΟΥΚΣΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ
Δύο άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά τι εστί να αγωνίζεσαι σε ένα ντέρμπι όπως το σημερινό. Που ακόμα έχουν στη μύτη τους τη μυρωδιά των αποδυτηρίων του Ολυμπιακού. Που γνωρίζουν πως είναι να παίζεις στο ΣΕΦ χωρίς τον κόσμο στο πλευρό σου απέναντι στον «αιώνιό» σου αντίπαλο. Ο ένας έχει σταματήσει το μπάσκετ (αν και εύκολα, βάσει τις φυσικής του κατάστασης θα μπορούσε να έχει ένα 10λεπτο σε ομάδα της Α1) και ο άλλος αναγεννημένος επέστρεψε στην πατρίδα του, την Ηλεία, και με τη φανέλα του Κόροιβου Αμαλιάδας έχει ως σκοπό να αποδείξει και πάλι ότι μπορεί να γίνει ο παίκτης που όλοι θαυμάσαμε με τα ερυθρόλευκα.

Ο λόγος για τους Ντούσαν Βούκσεβιτς και Παναγιώτη Βασιλόπουλο, οι οποίοι μίλησαν στον «Γαύρο» αναφορικά με το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό απόψε στο άδειο ΣΕΦ.

«ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ»

Ο πρώτος που κλήθηκε να μιλήσει για το παιχνίδι ήταν ο Ντούσαν Βούκσεβιτς. Ο παλαίμαχος παίκτης του Θρύλου υποστήριξε αρχικά ότι: «Πάνω από όλα είναι ένα ντέρμπι και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχουμε πάρα πολλά να πούμε. Ο Ολυμπιακός είναι τυχερός καθώς παίζει στην έδρα του αν και θα του λείπει ο κόσμος του, πράγμα που δεν τον επηρεάζει και τόσο πολύ για να παίξει καλό μπάσκετ.


Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είναι μία καινούργια ομάδα που έχει ενισχυθεί πολύ αν και ακόμα δεν έχουμε εικόνα της. Δύο ομάδες δυνατές με καλό ρόστερ και το προπονητικό σταφ πάρα πολύ δυνατό». Οσο για το πού θα κριθεί το παιχνίδι και τι ακριβώς θα δούμε σήμερα στο ΣΕΦ; Ο Βούκσεβιτς δήλωσε πως «πιστεύω ότι θα κριθεί στην άμυνα το παιχνίδι. Η κάθε ομάδα θα προσπαθήσει να ρίξει τα ποσοστά της άλλης εκεί. Ποιος θα πιέσει καλύτερα εκεί και θα μπορέσει με αυτό τον τρόπο να κλείσει τα ατού του άλλου.

Ο Ολυμπιακός είναι μία πιο δεμένη ομάδα, γιατί γνωρίζονται μαζί οι παίκτες του αλλά ο Παναθηναϊκός έχει κάνει προσθήκες που μπορούν να τη βοηθήσουν σημαντικά». 

Τέλος ο παλιός παίκτης του Ολυμπιακού έδωσε και την προσωπική του διάσταση για την αποψινή αναμέτρηση λέγοντας ότι «θα είναι ένα κλειστό ματς κατά τη γνώμη μου. Είναι πολύ νωρίς ακόμα και δεν γίνεται κάποιος να έχει τον απαιτούμενο ρυθμό. Πιστεύω ότι θα δούμε άμυνες και με το σκορ σίγουρα να μην πηγαίνει στους 80-90 πόντους. Ακόμα υπάρχει άγχος και όχι σιγουριά για το τι μπορεί να κάνει ο καθένας στο γήπεδο.

Θα είναι ένας γρίφος για τον Ολυμπιακό η νέα ομάδα του Παναθηναϊκού. Ξέρουν τους παίκτες που έχουν έρθει, αλλά δεν είναι και γνωστός τόσο πολύ ο τρόπος που παίζουν όλοι μαζί.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο για τον Σφαιρόπουλο να «διαβάσει» αυτό το παιχνίδι. Είναι νέα ομάδα ο Παναθηναϊκός, όμως θεωρώ ότι θα συνεχίσει έτσι όπως σταμάτησε πέρσι. Στην άμυνα. Ο,τι έκανε πριν θα κάνει και τώρα. Οταν κερδίζεις δεν μπορείς να αλλάξεις και πολλά. Δεν πρόκειται λοιπόν να ψάξει το Run N Gun παιχνίδι, αλλά θα πάει στο πιο σίγουρο. Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει το υλικό για να παίξει κάτω από το καλάθι, όμως σίγουρα ρόλο θα παίξει το ποιος θα πάρει τις πρωτοβουλίες στην επίθεση».

«ΤΟ ΑΒΑΝΤΑΖ ΛΟΓΩ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»

Από την άλλη, πιο συγκρατημένος ήταν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, καθώς ακόμα έχει μέσα του τη… φλόγα του μπασκετμπολίστα.

Ο πρώην φόργουορντ του Θρύλου αρχικά σχολίασε για σήμερα ότι «θα είναι ένα αναγνωριστικό παιχνίδι τώρα. Δεν έχει κανείς τους παιχνίδια στα πόδια του εκτός από φιλικά ματς και έχουμε εικόνα μόνο από εκεί. Ο Ολυμπιακός βέβαια δεν έχει δώσει πολλά παιχνίδια με τους βασικούς του παίκτες. Τώρα ενσωματώνονται όλοι στην ομάδα. Σίγουρα λοιπόν στην άμυνα θα στηριχτούν οι δύο πιο πολύ. Θα προσπαθήσουν αμφότεροι να παίξουν όσο πιο σκληρά γίνεται. Σίγουρα θα υπάρχει και από τους δύο πολύ άγχος, γιατί ουσιαστικά μοιάζει να κρίνεται ένας τίτλος, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα και δεν έχουμε δει τις ομάδες να αγωνίζονται. Αλλά θεωρώ ότι στην άμυνα θα κριθεί το παιχνίδι».

Ερωτώμενος για το πώς βλέπει ότι ο Ολυμπιακός είναι μία πιο έτοιμη ομάδα ελέω του κορμού του, αλλά και ο Παναθηναϊκός είναι… άγνωστος για το υπόλοιπο κοινό και τώρα «χτίζεται», ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σχολίασε ότι: «Η αλήθεια είναι πως έχει ενισχυθεί πάρα πολύ ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Ολυμπιακός έκανε κάτι κινήσεις στοχευμένες και έχει κρατήσει -πράγμα πολύ σημαντικό- έναν σταθερό κορμό. Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ακριβώς τι παιχνίδι θα δούμε. Τον Ολυμπιακό τον έχω παρακολουθήσει και παίζει πάρα πολύ σκληρά στην άμυνα.

Θυμάμαι το ματς με την Μπάγερν, που μπήκε δυνατά αλλά έχασε, όμως δεν γίνεται να ξεχάσουμε ότι δεν είχε πέντε βασικούς παίκτες. Αρα μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό που είδαμε την περσινή σεζόν».

Δεν γινόταν να μην ρωτηθεί για το άδειο ΣΕΦ, με τον ίδιο να είναι κατηγορηματικός λέγοντας πως θα «είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να παίζεις σε κεκλεισμένων, πόσο μάλλον σε ένα κλειστό όπως το ΣΕΦ, που είναι ένα μεγάλο γήπεδο και είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι παίζεις σε ένα ντέρμπι. Πάντως οι παλιοί έχουν την εμπειρία ώστε να βοηθήσουν τους νέους για να μπουν στο κλίμα του ματς, ενός παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό που δεν έχει καμία σχέση με τα φιλικά που είχαν δώσει. Σίγουρα όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό θέλεις τον κόσμο δίπλα σου».

Τέλος του ζητήθηκε η δική του εκτίμηση για την αποψινή αναμέτρηση, με τον Βασιλόπουλο να είναι μεν διπλωμάτης, αλλά να έχει γείρει προς την κατεύθυνσή του προς τον Θρύλο.

«Θεωρώ ότι επειδή ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος, ομάδα με λιγότερες προσθήκες στο ρόστερ της, ότι έχει το αβαντάζ και τον πρώτο λόγο. Από αυτήν την άποψη. Αλλά, βέβαια, αυτό μπορεί και να μην λέει τίποτα, γιατί ο Παναθηναϊκός μπορεί δίχως κόσμο στο ΣΕΦ να παίξει φανταστικό μπάσκετ για την εποχή και να κερδίσει. Είναι λοιπόν, όπως και να το δεις, 50-50 το ματς, γιατί μόνο φιλικά έχουν δώσει οι δύο ομάδες», ήταν τα λόγια του 30χρονου φόργουορντ του Κόροιβου Αμαλιάδας, που φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού από το 2005 μέχρι και το 2012.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ